De autobandenindustrie heeft de laatste jaren een flinke vlucht genomen. Veel fabrikanten zijn samen gaan werken, overnames waren schering en inslag en daardoor is de kwaliteit van de banden sterk verbeterd. Ook is het zo dat het bandenlabel nu verplicht is voor de Audi A6 winterbanden die op de Europese markt verkocht worden. Een handige wet voor de consument, want op die manier kunt u direct zien wat de prestaties van de banden zijn. Makkelijker om te vergelijken dus, zeker wanneer u hier de prijs van de banden naast zet. Wanneer u de auto veel gebruikt, wilt u immers niet alleen de beste band: u wilt ook de banden die het brandstofverbruik zoveel mogelijk terugdringen en ook dat vindt u op het bandenlabel terug. Met alle innovaties van de laatste jaren hoeft u geen genoegen te nemen met C- en D-labels. De Audi A6 winterbanden van de betere merken laten gewoon stabiele prestaties zien, ook op het gebied van de winterbanden die lang een problematisch kindje waren bij de bandenfabrikanten.

  • Michelin
  • Nokian
  • Dunloop
  • Hankook
  • Michelin
  • Continental

en vele andere fabrikanten zijn aan de slag gegaan om de Audi A6 winterbanden te produceren die niet alleen veiligheid bieden, maar die ook staan voor comfort tijdens het rijden in uw Audi A6. En dat is een flinke winst.

Audi A6 winterbanden van echte kwaliteit

Helaas is het zo dat dankzij de opkomst van het internet alle mogelijke winterbanden aangeboden kunnen worden als Audi A6 winterbanden. Dit levert vaak problemen op. Aanbieders die oudere banden verkopen, of banden vanaf de Chinese markt met bijzonder slechte labels, zorgen ervoor dat er meer ongelukken gebeuren. Daarom raden de experts altijd aan om bij een professionele en betrouwbare aanbieder te kijken naar het aanbod. Zoals bij JD Banden en Velgen (jdbandenvelgen.nl) voor de Audi A6 winterbanden). Door te kiezen voor een betrouwbare partner, weet u zeker dat de banden in goede staat verkeren en niet al jaren oud zijn. Dat is een groot voordeel, want op deze manier weet u zeker dat de banden presteren zoals het bandenlabel aangeeft. Ook weet u op deze manier zeker dat de banden een aantal seizoenen meegaan bij juist gebruik. Desalniettemin is het verstandig om te kijken naar de staat van uw zomerbanden wanneer u deze van de auto haalt. Ze vertellen u veel over de auto wat u wilt weten voordat de nieuwe Audi A6 winterbanden gemonteerd kunnen worden.

Opletten voor het monteren

Voordat u de Audi A6 winterbanden laat monteren, is de staat van de zomerbanden bepalend. U kijkt vooral naar de manier waarop deze afgesleten zijn. Is de slijtage niet evenredig, maar juist bijzonder ongelijkmatig? Dan is er iets aan de hand met de remmen van uw auto of met de ophanging van de wielen. Het is belangrijk dat dit eerst verholpen wordt voordat u kiest voor uw nieuwe Audi A6 winterbanden. Door te kijken naar de slijtage weet u namelijk niet alleen wat er aan de hand is met de auto, u kunt direct ongelijkmatige slijtage aan uw winterbanden voorkomen en dat betekent dat de nieuwe Audi A6 winterbanden veel langer mee kunnen gaan. Nog niet overtuigd? Door de problemen op te lossen gaat uw auto ook langer mee, en u merkt direct verschil in het brandstofverbruik tijdens het rijden, waardoor het eigenlijk alleen maar voordelen heeft. Weet u niet precies waar u op moet letten tijdens het kijken naar de banden? Neem dan eens contact op met de mensen van JD Banden en Velgen die experts zijn op dit gebied.

Lees meer…

Categorieën: Auto's en Motoren