Ik organiseer al een tijd een wielerwedstrijd met een aantal vrienden bij ons in de buurt. De ronde wordt elk jaar een groter succes, en we hebben meer geld om aan marketing te doen. Daarom wilden we dit jaar bidons laten bedrukken met het logo van de wedstrijd. Die gaven we weg aan deelnemers en anderen konden deze kopen voor een paar euro. We zijn toen op zoek gegaan naar een leverancier van bedrukte bidons. Die vonden we, maar het bleek vrij lastig te zijn ons logo op een mooie manier te laten drukken op de bidons. Uiteindelijk kwamen we uit bij een drukker die gebruik maakt van de rondzeefdruk techniek. Hier hadden we nog nooit van gehoord, maar het bleek dat het mogelijk was met deze techniek ons logo wel goed op de bidons te drukken. Daarom hebben we onze bestelling geplaatst bij VK Print, en niet bij een andere drukker. Via https://www.vkprint.nl/technieken/rondzeefdruk/ lazen we dat er naast de rondzeefdruk techniek ook een tampondruk techniek bestaat. Omdat we goede voorbeelden konden vinden van bidons die met deze techniek bewerkt waren, hebben we contact opgenomen met VK Print. Daarna hebben we een bestelling geplaatst en kregen we de bidons op tijd aangeleverd. Het is wat ons betreft zeker een aanrader om bij VK Print drukwerk te laten doen.  

Meer weten over rondzeefdruk

Op de website van VK Print is meer te lezen over de rondzeefdruk techniek, voor mensen die hierin geïnteresseerd zijn. Naast bidons bedrukken met een rondzeefdruk techniek, is het ook mogelijk andere voorwerpen hiermee te bewerken. Het voordeel van de deze techniek is dat het een drukker in staat stelt ronde voorwerpen hiermee te bedrukken. Dan gaat het niet alleen om bidons, maar bijvoorbeeld ook om bekers en mokken. Dit zijn voorwerpen die uitstekend kunnen worden gebruikt voor marketing, door bijvoorbeeld een logo of bedrijfsgegevens te laten drukken op dit soort spullen. Meer weten over rondzeefdruk? Kijk dan eens online en zoek op ‘rondzeefdruk’, of kijk op de website van VK Print: https://www.vkprint.nl/technieken/rondzeefdruk/. Hier staat kort uitgelegd wat andere voordelen zijn van rondzeefdruk techniek en hoe dit bij VK Print wordt toegepast.

Marketing met bedrukte voorwerpen

Het is een veelgebruikte manier van marketing: bedrukte voorwerpen uitdelen of verkopen. Hiermee zorg je ervoor dat klanten of andere mensen gratis reclame voor je maken. Dat is dan ook de reden dat wij het een goed idee vonden onze bidons te laten bedrukken. We laten ook andere zaken bedrukken voor ons evenement, bijvoorbeeld:

  • T-shirts
  • Vlaggen
  • Fietsen
  • Helmen
  • Flyers

Dat kan doorgaans met de normale druktechniek, die voor vlakke oppervlakten gebruikt wordt. Hiervoor hebben we dus geen drukker nodig die de rondzeefdruk techniek toepast. Toch is het handig te weten dat dit ook mogelijk is, en dat we ons kunnen afdrukken op bidons. Dat houden we er zeker in, als de reacties dit jaar tijdens de wedstrijd positief zijn. Zelf denken we, als ervaren wielrenners, dat elke renner wel eens verlegen zit om een bidon. Een gratis bidon om extra mee te nemen is dan altijd handig. We verwachten dan ook positieve reacties, en dat we de komende jaren wel vaker bij VK Print nieuwe bidons zullen laten bedrukken. We hebben er nu een adres voor, dus dat is zo gepiept. Mede door de snelle service van VK Print hebben we dan binnen een mum van tijd een nieuwe lading bidons in huis, die we uit kunnen delen aan deelnemers of geïnteresseerde klanten. Ten slotte is een bedrukte bidon ook een prima relatiegeschenk.

Lees meer…