Mijn man en ik geven vaak feestjes. We houden van feestjes met

  • koekjes
  • koffie
  • gebakjes
  • en andere lekkere hapjes

Ook houden we ervan om veel mensen om ons heen te hebben in onze villa in Leiden. Vooral wanneer alle mensen zich ook nog eens uitstekend weten te vermaken en het naar hun zin hebben. Maar we hebben gemerkt dat het tegenwoordig een stuk lastiger is om de feestjes te geven. Onlangs hebben we besloten om te besparen op de kosten en hebben we een gedeelte van het personeel ontslagen zodat we wat meer ruimte hebben op het budget. Het verhuren van vastgoed in Leiden levert nog steeds prima geld op hoor, maar het is duidelijk te merken dat de economische situatie even iets minder stabiel is. Toch wilden we niet besparen op de feestjes. Zonder het grootste deel van het personeel moesten we daarom zelf in de keuken gaan staan. Nou, dat wordt dus geen goed plan. We gingen op zoek en vonden catering Leiden als prima oplossing. Door te kiezen voor catering Leiden konden we namelijk gewoon de feestjes blijven geven zonder extra personeel in te schakelen. We kozen niet alleen voor catering Leiden vanwege de aantrekkelijke prijzen, maar vooral vanwege het brede aanbod waar onze gasten zeker van kunnen genieten tijdens het volgende feestje.

De eerste keer met catering Leiden

We waren wel een beetje zenuwachtig toen we catering Leiden voor het eerst inschakelden. Onze gasten zijn een hoog niveau gewend en zijn best wel kritisch wanneer het aankomt op de kwaliteit van het eten en drinken. Dit hadden we aangegeven bij catering Leiden, maar je weet toch nooit wat zo iemand ermee doet. Gelukkig was het allemaal dik in orde. Het was duidelijk te zien dat catering Leiden werkt met professionele koks en hoogwaardig personeel, maar vooral ook mensen met visie. Catering Leiden zette prima hapjes op tafel met veel verschillende smaken, gebakjes en versnaperingen, maar ook dingen die bijna bestempeld kunnen worden als een kleine maaltijd. Alle gasten waren bijzonder tevreden en hebben zo genoten dat we een week later een diner gegeven hebben met hulp van catering Leiden. Om te vieren dat we 50 jaar getrouwd zijn. Een nog veel groter succes waarbij alle mensen erg genoten hebben en we veel mooie presenten hebben mogen ontvangen, ook van catering Leiden overigens. Bijzonder attent van de mensen achter Hoogeboom Partyservice (hoogeboompartyservice.nl).

Uitbesteden is geen drama

In eerste instantie vonden we het maar een raar idee. Het werk uitbesteden aan mensen die niet in dienst waren. Maar met de economische situatie van dit moment en de schamele opbrengsten van onze investeringen, hadden we eigenlijk geen keus. We moeten meer zelf gaan doen, of vaker kritisch kijken naar de mogelijkheden om dingen uit te besteden aan andere bedrijven. Het is daardoor overigens wel een stuk leuker geworden. We spreken meer mensen, we proberen nieuwe dingen en we hebben nieuwe mogelijkheden om onze gasten te verrassen omdat geen twee keer hetzelfde aangeboden wordt. Voor onze economie is het in ieder geval een stuk beter omdat de kosten zo veel lager uitvallen. Loon aan personeel wordt immers duur betaald uiteindelijk met alle kosten en die kosten hebben we niet wanneer we het werk uitbesteden aan een externe aanbieder. We vinden het vooral leuk om elke keer weer op zoek te gaan naar nieuwe mogelijkheden en aanbieders zodat we het leven weer een beetje spannend maken. Wat dat betreft hebben we veel te danken aan de economische achteruitgang, al zul je me dat niet snel horen zeggen in de buurt van mijn man die het er langer moeilijk mee gehad heeft.