Een tijdje geleden zat ik niet lekker in mijn vel. Ik was niet blij, had weinig energie, voelde me niet goed. Toen gaf iemand mij de tip om een assertiviteitscursus in Rotterdam te gaan volgen. Ik wist niet eens wat het precies was. Diegene vertelde mij dat een assertiviteitscursus in Rotterdam is bedoeld voor een aantal dingen.

  • Goed voor zelfvertrouwen
  • Leren om nee te durven zeggen
  • Leren je eigen grenzen te bewaken
  • Pbl-coaching.nl

Ik ben toen eens echt gaan nadenken over hoe ik in het leven sta en of een assertiviteitscursus in Rotterdam me hierbij zou kunnen helpen. Toen pas zag ik in dat ik inderdaad mijn grenzen overschrijd. Dat ik het heel moeilijk vind om nee tegen een ander te zeggen. Daarom neem ik vaak veel te veel hooi op mijn vork. Dat deed ik in mijn privéleven, maar ook op mijn werk. En als mensen eenmaal weten dat jij alles doet en nooit nee zou zeggen, komen ze juist naar je toe. Voor hen is het natuurlijk ideaal dat er iemand is die altijd voor ze klaar staat. Maar voor mij voelde het niet goed. Ik leefde mijn leven niet zoals ik dat eigenlijk wilde en daar was ik klaar mee. Maar het is nogal wat om zo’n verandering in je eigen leven teweeg te brengen. Dus ik besloot me op te geven voor een assertiviteitscursus in Rotterdam.

Zo waardevol is deze assertiviteitscursus in Rotterdam

Ik ben online gaan zoeken naar een goede assertiviteitscursus in Rotterdam. Ik vond het nog best lastig, want het leek mij ook heel spannend om zo’n training te gaan volgen. Toen ben ik naar een aantal reacties van anderen gaan kijken en al snel voelde ik me een stuk beter. Het voelde niet alsof ik faalde, er waren veel meer mensen met hetzelfde probleem. Een aantal mensen liet weten veel baat te hebben gehad bij een assertiviteitscursus in Rotterdam. Dus ik besloot de stoute schoenen aan te trekken en me ook op te geven voor een assertiviteitscursus in Rotterdam. Dat besloot ik te doen bij PBL Coaching & Training. Niet alleen omdat anderen hier goede ervaringen mee hadden, voor mij voelde het ook als een goede optie. Ik had contact gezocht en het voelde gelijk fijn. Je merkt dat ze weten waar ze het over hebben en waren erg vriendelijk. Het voelde vertrouwd en dat was precies wat ik nodig had. Ik heb een tweedaagse assertiviteitscursus in Rotterdam bij PBL gevolgd en ik kan niet anders zeggen dan dat het een zeer goede ervaring was.

Kies voor de goede begeleiding van PBL

Het is best lastig om je open te stellen tijdens zo’n training, maar ik ben heel blij dat ik dat toch heb gedaan. Het gebeurt allemaal in een groep, maar er was ook genoeg tijd en ruimte voor persoonlijke begeleiding, dat vond ik erg belangrijk. De oefeningen waren zo waardevol, echt iets om mee te nemen naar het ‘echte leven’. De grote waarde is dat ze ook de vertaalslag maken naar de praktijk. Zo leer je niet alleen een theorie, maar leer je het echt toe te passen. Op die manier wordt het makkelijker om je leven daadwerkelijk te veranderen. PBL levert echt kwaliteit, dus ook als je bijvoorbeeld een lifecoach zoekt of een businesscoach, kan ik je dit bedrijf echt van harte aanbevelen. Je kunt er voor allerlei trainingen terecht, die bijvoorbeeld te maken hebben met talenten, communicatie of leiderschap. Het is allemaal zeer leerzaam, dus ga naar de site en kijk wat er allemaal wordt aangeboden en wat van betekenis kan zijn voor jou.