Domeinnaam registreren: stap 1 binnen uw marketingWereldwijd zijn veel bedrijven in gevecht om de beste posities te verwerven op de markt en op het internet. De internationale, nationale en regionale concurrentie is op dit moment enorm. Voor startende ondernemers is dit een struikelblok gebleken: het is niet zo gemakkelijk om een bedrijf op poten te zetten en ervoor te zorgen dat u ook binnen korte tijd gevonden wordt. Daarom raden we alle bedrijven aan om eerst te kijken naar de mogelijkheden rond een domeinnaam registreren. Wanneer u een sterke domeinnaam registeren kunt, dan hebt u de eerst stap van de marketing namelijk al klaar. U hebt een plekje op het internet gereserveerd dat u niet meer afgenomen kan worden. Een domeinnaam registeren is overigens veel makkelijker dan gedacht wordt. Via de site van Webhosting.nitroservice kunt u binnen een paar klikken een domeinnaam registreren en bent u eigenaar van uw eigen online domein. Dat is waar alles begint. De domeinnaam registreren is namelijk alleen de eerste stap. Daarna begint het echte werk. Daar kunt u experts voor inschakelen (zoals ons bedrijf natuurlijk), maar u kunt ook steeds meer zelf doen door te kiezen voor een gemakkelijk platform.

Een domeinnaam registreren, en dan?

Na een domeinnaam registreren gaat u aan het werk met uw website. Voordat u dit doet, is het verstandig om na te denken over de opzet en invulling. Aangezien dit gevolgen heeft voor de naam die u kiest voor uw website, raden we onze klanten aan om dit te doen voordat de domeinnaam registreren in kwestie komt. Het is namelijk lang niet zo logisch om alleen uw bedrijfsnaam te kiezen wanneer uw bedrijfsnaam nog niet gekoppeld is aan een bepaalde bezigheid. Hebt u een beginnend bedrijf en wilt u gevonden worden op uw naam en uw diensten? Let hier dan ook bij een domeinnaam registeren. Het is dan verstandig om twee namen te kiezen zodat u op beide gebieden lekker kunt scoren. Let erop dat de inhoud van deze twee websites niet gelijk mag zijn! Elke tekst en elke pagina op het internet moet uniek zijn. Is dat niet het geval, dan bestraft Google de pagina die niet als eerste gemaakt is. Inhoud van de pagina’s is belangrijk, maar let niet te veel op het aantal woorden. Een pagina van 600 woorden scoort namelijk lang niet altijd beter dan een pagina van 300 woorden. Het gaat allemaal om de relevantie, het aantal backlinks en uiteraard ook het gebruiksgemak. Trefwoorden gebruiken is ook steeds minder populair overigens: organische content (dus makkelijk te lezen teksten) scoren tegenwoordig écht goed in de zoekmachine en dat is waarom onze klanten altijd veel traffic binnenhalen.

Heeft het nog zin om een website te maken?

We hadden het laatst met de mannen van Nitroservice over de vraag of het nog wel de moeite is om een website op te zetten. Onze conclusie was dat het wel de moeite is, maar alleen wanneer je bereid bent om aanvankelijk meer dan 10 uur per week aan het werk te gaan met de website óf direct budget hebt om mensen aan te nemen die dit kunnen doen voor je. De concurrentie is hoog, maar dat betekent niet dat jouw website nooit zal ranken. Er zijn veel websites, maar dat betekent niet dat jouw website niet gevonden zal worden. Het is alleen een kwestie geworden van inzet, manuren en vooral een lange adem omdat het echt even zal duren voordat de bezoekers binnen komen stromen op jouw website. Daarom is vandaag een domeinnaam registreren een geweldige stap naar succes over een half jaar.   

Categorieën: ICT en Techniek