Ik doe de administratie van het personeel van een bedrijf van ongeveer zestig werknemers en dat was altijd een flinke klus. Wij gebruikten een zeer oud programma, waarmee het zeer lastig was om informatie op te zoeken, of wijzigingen te maken. Ik had al een paar keer aangegeven aan mijn baas, dat het tijd werd voor een nieuw systeem, maar daar was nooit budget voor. Gelukkig konden wij zes maanden geleden eindelijk overstappen op een nieuw systeem voor onze personeelsadministratie en dit nieuwe systeem bevalt zeer goed. Wij maken nu gebruik van software van shiftbase en besparen veel tijd en kosten. Ik verzorg al een paar jaar de administratie van de werknemers voor een klein bedrijf in de bouw en vind het leuk werk. Ik kwam bij toeval bij dit bedrijf terecht en had daarvoor nog nooit de administratie gedaan. Mijn vriend werkt voor dit bedrijf als timmerman en gaf aan dat ze iemand zochten. Ik besloot om te solliciteren en kreeg de baan. Toen ik bij het bedrijf kwam werken, hadden zij al een systeem voor de personeelsadministratie en ik moest leren om hier mee om te gaan. Misschien was het een voordeel dat ik nog nooit dit werk had gedaan, zodoende kon ik alles over het systeem leren. Na een aantal maanden had ik het programma goed onder de knie, maar merkte dat het erg veel werk was. Gelukkig kon een collega van een andere afdeling mij zo nu en dan helpen. Maar het systeem is erg oud en ik moest vaak verschillende schermen in om dingen bij te werken, of in te zien. Ik stelde voor om een nieuwer en moderner systeem voor de personeelsadministratie te gebruiken, maar daar was in eerste instantie geen geld voor. Ik denk dat mijn baas het toen geen prioriteit vond, gelukkig gaf hij een half jaar geleden aan dat wij een nieuw programma konden uitzoeken. 

Online de personeelsadministratie bijhouden

Ik mocht op zoek gaan naar een nieuw systeem, maar mijn baas wilde ook graag de kosten en programma’s van te voren zien. Ik vond al snel verschillende bedrijven die een systeem voor de personeelsadministratie aanboden. Wij probeerden een aantal programma’s uit en kozen uiteindelijk voor shiftbase. De administratie wordt vanaf een plek bijgehouden en alles is vanuit daar ook in te zien. Het personeel kan gemakkelijk zelf hun uren controleren en de vrije dagen inzien. De software is goedkoop om te gebruiken en wij konden het eerst veertien dagen gratis testen. De personeelsadministratie werd zo overzichtelijk, dat wij het direct besloten om te gebruiken. 

Wij besparen veel tijd

Het nieuwe systeem werkt zo gemakkelijk en snel, dat ik veel tijd bespaar met de personeelsadministratie. Ik kan veel gemakkelijker wijzigingen maken en het personeel kan zelf veel inzien. Ik heb nu geen hulp meer nodig van mijn collega en hou zelfs tijd over. Wij raden shiftbase.com aan om de personeelsadministratie bij te houden.

  • De gehele administratie wordt vanaf een plek bijgehouden
  • Het personeel kan zelf zijn informatie inzien
  • De software is goedkoop om te gebruiken
  • Ik bespaar veel tijd met de software