Vrijwel iedereen is wel bekend met de Galapagos eilanden en het grootste deel van deze groep is vast ook wel bekend met het verhaal van Darwin. Het is op deze eilanden dat Darwin de inspiratie opdeed voor wat later zou uitgroeien tot de evolutietheorie. De wereld zou er natuurlijk heel anders uitzien als wij als mensheid nooit een dergelijke theorie hadden bedacht. Het bracht dan ook een ware revolutie op gang die niet alleen maar consequenties had voor de heersende religies. Juist doordat we gingen inzien dat diersoorten, waaronder de mens, kunnen evolueren, begonnen we ook in te zien hoe belangrijk het ecosysteem is waarin wij als mens samen leven met de verschillende dieren. Omgeving (nature) werd dus opeens veel belangrijker en dit was weer de start van het hele nature/nurture debat. Je kunt je wel voorstellen dat ‘nature’ ondergeschikt is als je veronderstelt dat de mens volledig afgerond op de wereld is gezet. Of we die wereld nu kapot maken of juist in stand houden, het maakt voor de mens in dat beeld niet heel veel uit. Het is dan ook heel begrijpelijk dat de wereld en de natuur vanuit de christelijke leer in principe ondergeschikt zijn aan de mens. De mens heeft de wereld als het ware gekregen als speeltuin om te domineren en te gebruiken. Zodra je echter inziet dat de mens onderdeel uitmaakt van die wereld, dan verandert er heel veel. Om deze reden alleen al is het natuurlijk een goed idee om de Galapagos eilanden te bezoeken. Hier is het immers allemaal begonnen. Het is dan ook een onvergetelijke ervaring om te zien wat Darwin ooit zag en om zelf te realiseren hoe Darwin tot zijn conclusies kwam. Wat zag hij? Waarom leidde dat tot de evolutietheorie? Waarom juist op deze specifieke eilanden? Al deze vragen kun je via boeken beantwoorden, maar het loont de moeite om het met eigen ogen te aanschouwen. Maar dat is niet de enige reden waarom je zou kiezen voor Galapagos reizen. Los van alle consequenties voor de wetenschap, zijn het ook gewoon schitterende eilanden met de mooiste flora en fauna. Je vindt er dieren en planten die je nergens anders tegenkomt. Door het gebrek aan roofdieren hebben de dieren ook geen natuurlijk vluchtgedrag, waardoor ze mensen heel dichtbij laten komen. Hierdoor kun jij de dieren weer heel goed bekijken zonder dat ze meteen weg vluchten. De mooie natuur, de talrijke dieren die je nergens anders vindt, de rijke geschiedenis van de eilanden, het zijn allemaal ingrediënten die maken dat de Galapagos reizen je een onvergetelijke ervaring zullen bezorgen. Om echter optimaal van deze Galapagos reizen te kunnen genieten, is het verstandig om deel te nemen aan een georganiseerde reis. Hieronder lees je waar je dat kunt regelen.

Galapagos reizen organiseer je via Atacama

Mocht je graag deel willen nemen aan de Galapagos reizen, dan kun je je reis organiseren via Atacama. In principe wordt de reis dan voor je georganiseerd en jij hoeft alleen maar deel te nemen. Ideaal om onbezorgd van deze mooie eilanden te genieten en ook om juist de mooiste plekjes te vinden. De reisleiders weten immers precies waar ze naar toe moeten gaan om jou tijdens de Galapagos reizen de mooiste pareltjes van deze eilanden te laten zien.

Andere reizen die je kunt boeken bij Atacama

Op de site van atacame.be zie je meteen ook dat je bij deze reisorganisatie niet alleen maar Galapagos reizen kunt boeken. Je kunt bijvoorbeeld ook een reis boeken naar:

  • Ecuador
  • Chili
  • Argentinië
  • Amazone

Dus voor Galapagos reizen of een andere reis naar Zuid-Amerika zit je bij Atacama helemaal goed.

Categorieën: Vakantie en Recreatie