Het uiterlijk kan ook een visitekaartje zijn. Als startende ondernemer vind ik het belangrijk om goed voor de dag te komen. Omdat ik mezelf ‘verkoop’, vind ik het prettig om er goed uit te zien. Ik bied namelijk diensten aan waarbij ik onder andere voorlichtingen, lezingen en workshops geef. Omdat ik dan voor de groep sta, laat ik mezelf dus ook goed zien. Het is een prachtberoep, maar tegelijkertijd heb ik me ook wel eens onzeker gevoeld. Toen ik net begonnen was, wist ik niet zo goed hoe ik mezelf kon representeren. Zoals ik al zei, mijn uiterlijk is ook mijn visitekaartje. Een tijdje geleden ben ik in aanraking gekomen met een visagist. Tijdens mijn bezoek aan de visagist heb ik ontzettend veel geleerd. Zo kon de visagist mij vertellen welke producten voor mij geschikt was, naast natuurlijk het gebruik van de juiste kleurenpallet.

Een visagist in hart en nieren

Kira Kroegman is een visagist in hart en nieren. Niet alleen richt ze zich als visagist op het uiterlijk, ze kan ook bevlogen vertellen over het gebruik van de juiste producten en kleuren. In één bezoek heb ik geleerd hoe Kira mij heeft opgemaakt. Doordat er ruim de tijd wordt genomen, krijg je van haar te horen waarom zij op een bepaalde manier een handeling uitvoert. Zo heb ik bijvoorbeeld geleerd dat een concealer niet persé gebruikt wordt om de wallen te verbergen. Je kunt met een concealer namelijk ook de kleine rode plekjes op je gezicht wegwerken. Ook heb ik geleerd wat je kunt doen met verschillende make-up kwasten. Een bezoekje aan de visagist kost wel wat, maar als je het ervoor over hebt, is dit het allemaal waard. Er zijn diverse redenen waarom iemand naar een visagist gaat, maar de meest genoemde redenen zijn de volgende redenen:

  • Je hebt een mooie, leuke of gezellige fotoshoot;
  • Je speelt in een (commerciële) video;
  • Je hebt een belangrijke presentatie (waar veel lichtlampen op jou zullen schijnen).

In mijn geval heb ik een bezoekje aan de visagist gebracht omdat ik graag wilde leren hoe ik mezelf zo mooi mogelijk kan opmaken. Ook dat behoort tot de mogelijkheden bij Kira Kroegman, wat ik persoonlijk erg fijn vind. Voor de presentaties die ik voor diverse groepen geef, hoef ik overigens geen professionele make-up te gebruiken. Het is alleen wel zo prettig om te weten hoe je make-up kunt aanbrengen in de juiste volgorde. Daarbij wist ik ook niet zo goed wat mijn kleurenpallet zou zijn. De visagist heeft dit allemaal ontzettend duidelijk opgehelderd.

Stap voor stap

In totaal duurde mijn bezoek ongeveer anderhalf uur. Hierbij werd eerst de tijd genomen om alle details te bespreken, onder andere de reden van mijn bezoekje aan Kira. Daarna kreeg ik een kleine huidanalyse om te voorkomen dat er verkeerde producten gebruikt zouden worden. Iedere stap daarna werd uitgebreid besproken met mij, zo wist ik precies wat er ging gebeuren. Ook kreeg ik achteraf deze uitleg allemaal op papier mee. Hierdoor weet ik welke producten bij me passen en hoe ik ook alweer alle producten kan toepassen op mijn huid. Ik raad daarom Kira Kroegman ook van harte aan. Zij weet precies wat de huidige trend is en kan daar ook op inspelen als je dat wenst. Zelf heb ik de keuze gemaakt om alleen de basis te leren. Voor mij is de basis essentieel geweest. Kira heeft de basis gelegd en dankzij deze basis zou ik nu zelf verder kunnen experimenteren naar wens. Voor meer informatie kun je terecht op haar website: http://kirakroegman.com/visagist.