Al jaren kamp ik met lichamelijke klachten waarvoor ik echt al van alles heb geprobeerd. Ik ben bij dokters geweest, heb in ziekenhuizen gelopen, ben bij een fysiotherapeut onder behandeling geweest. Niets heeft echter bijgedragen aan een verbeterende toestand tot ik de voetreflexmassage heb ontdekt. Dit heeft voor mij mijn leven een stuk gemakkelijker gemaakt

Een voetreflexmassage tegen allerlei klachten

Ik woon in Amersfoort en ben daar op zoek gegaan naar een oplossing voor de pijn in mijn rug. Ik was al onder behandeling geweest van een fysiotherapeut en die heeft de pijn wel wat kunnen verlichten, maar hij gaf mij de tip om ook eens aan alternatieve geneeswijzen te denken, zoals een voetreflexmassage. Ik ben toen op de website elskeuning.eu terecht gekomen. Els Keuning is met haar praktijk gevestigd in Amersfoort en zij is expert in het geven van een voetreflexmassage gericht op de klachten die je hebt. Ik las op haar site dat dit onder andere actief en effectief kan helpen bij:

  • Rugpijn
  • Vermoeidheid
  • Hoofdpijn
  • Spijsverteringsproblemen
  • Depressiviteit

Het is natuurlijk zo dat mijn rugpijn de rest eigenlijk veroorzaakt. Mijn pijn is chronisch en daardoor ben ik continu in gevecht met mijn lichaam. Hierdoor ben ik vaak vermoeid, heb ik voortdurend last van hoofdpijn, levert dit stress en een zwaar gemoed op en het zou mij daarom zelfs niet verbazen of dit effect heeft op mijn spijsvertering. Dat laatste heb ik overigens nooit laten testen, maar ik merk wel dat de voetreflexmassage mij zodanig beter laat voelen, dat ik me kan voorstellen dat ook mijn spijsvertering erop vooruit is gegaan. Ik heb toen direct contact gezocht met Els Keuning en heb een afspraak gemaakt voor een eerste behandeling. Bij deze eerste afspraak hebben we uitvoerig besproken wat mijn klachten zijn en Els is echt een heel prettig persoon om daarover mee in gesprek te gaan. Zij vertelde mij dat voetreflexmassage een middel is dat gebruikt maat van reflexzones. Elk lichaam heeft er meerderen, maar vooral de voeten, die tussen aarde en lichaam staan en grotendeels bepalen wat je houding is en hoe jouw lichaam zich verkeert, zijn daarbij erg belangrijk. De binnenranden van de voet zijn verbonden met de wervelkolom, de tenen hebben verbinding met het hoofd en het onderlichaam en de hakken en hielen staan ook met elkaar in verbinding. Het is toch grappig om te vernemen hoe ingenieus het lichaam op die manier eigenlijk in elkaar zit en dat je dus door middel van een voetreflexmassage op een totaal andere plaats in je lichaam verlichting van pijn teweeg kunt brengen. Nu ben ik wel altijd zo ingesteld dat ik eerst moet zien en dan pas kan geloven, dus heb ik Els haar gang laten gaan tijdens mijn eerste voetreflexmassage.

De behandeling en het effect

Voor mij is het altijd eerst even onwennig om iemand met je voeten bezig te laten zijn. Ik ben ook niet iemand die regelmatig bij een pedicure zit. Dit kan in verband staan met de reflexzones op de voeten, omdat die gevoelig zijn. Toch kon ik me aan Els overgeven en heb ik vrijwel direct ervaren dat zij professioneel en kundig een voetreflexmassage kan geven waarbij ze alle reflexzones stimuleert met haar massagetechnieken. Ze kon daarbij merken dat er blokkades in mijn lichaam aanwezig zijn en ze vertelde dat bijna iedereen daar last van heeft. Ook vertelde ze mij dat ik de behandeling kon ondersteunen met een betere en gezondere voeding en ontspannende activiteiten. Het werkte voor mij vrijwel direct en ik ga nu met regelmaat terug naar Els voor een voetreflexmassage, omdat mijn klachten aanzienlijk zijn verminderd en dat is voor het eerst.

Categorieën: Mens en gezondheid