Een flyer mag je zelf ontwerpen, maar je kan ook het ontwerp aanleveren van de professionele designer. Wie het ontwerp voor de flyers ook heeft gemaakt, Drukwerkdeal.nl zorgt voor een kwalitatief resultaat voor ieder budget. Ze zijn te maken in verschillende uitvoeringen met het gebruik van meerdere papiermaterialen. Je kan het type papier gebruiken die geschikt is voor jouw ontwerp of de gelegenheid. Meestal worden de flyers via de post verspreid. Ze worden door de brievenbus gegooid bij de adressen die het meest gebruik kunnen maken van jouw diensten. Ook hier kan Drukwerkdeal.nl bij van dienst zijn en zorgen voor de verspreiding van de flyers. Wil je liever zelf zorgen voor het uitdelen van de flyer, dan kan dat ook. Het uitdelen op straat of evenementen is ook een manier om de promotie met een flyer uit te voeren. Hoe je het verspreiden ook plaats laat vinden, belangrijk is dat jouw boodschap goed te lezen is. Dankzij de hoogwaardige druktechniek van Drukwerkdeal ben jij er zeker van dat jouw ontwerp goed op de flyer komt te staan. Om dit voor elkaar te krijgen, hebben ze informatiesheets beschikbaar met daarin de eigenschappen waar de bestanden en ontwerpen voor de flyers aan moeten voldoen.

De formaten voor de flyers

Het ontwerpen van flyers hoeft niet veel tijd te kosten. Het is afhankelijk van de boodschap die je wilt overbrengen en op welke manier. Wil je een mooi opvallend ontwerp die in het oog springt van de ontvanger, dan vraagt dit een geavanceerdere druktechniek dan het bedrukken van enkel tekst. Met name in het laatste geval kan je makkelijk zelf je ontwerp maken. Zeker met behulp van de ontwerptool die Drukwerkdeal beschikbaar heeft voor het maken van een flyer. De werkwijze wijst zich vanzelf en wanneer dit klaar is ga je de overige kenmerken voor de flyers selecteren:

  • Formaat
  • Bedrukking
  • Materiaal
  • Gewicht
  • Afwerking
  • Aantal boorgaten

Hoewel je het niet verwacht, kan je een flyer in een groot formaat bestellen. Het grootste formaat is een A3, de kleinste is A8 van 52 bij 74 millimeter. Overige formaten voor de flyers zijn de vierkante vormen in de S, M en L formaat. Waarbij S de afmetingen heeft van 98 bij 98 millimeter en de L maten van 210 bij 210 millimeter. Drukwerkdeal heeft ook rechthoekige vormen voor de flyer, namelijk de Din Large van 98 bij 210 millimeter, de A5 large van 105 bij 297 millimeter en de A7 large van 148 bij 50 millimeter.

Kies het stevige materiaal

Je wilt natuurlijk dat jouw flyer zo lang mogelijk mee gaat. Niet dat deze al bij de bezorging of het uitdelen gaat scheuren. Wanneer je belangrijke informatie erop laat afdrukken, dan is het helemaal belangrijk dat de flyer lang heel blijft. Kies daarom zorgvuldig het type papiermateriaal uit die past bij jouw ontwerp. Het houtvrije gesatineerde mc papier met glans wordt aanbevolen door Drukwerkdeal. Het is geschikt als je afbeeldingen wilt laten afdrukken en op beide zijden een mooie glans wilt hebben. De term houtvrij houdt in dat de lignine uit het papier is gehaald, oftewel de hars wat het papier een gele kleur kan geven. Houtvrij mat papier is ook nog een optie, of houtvrij offset en houtvrij natuurkarton. Het offset heeft een ruwer oppervlak. Het natuurkarton is wat gladder, witter en steviger dan de andere houtvrije materialen. Wil je wat uitzonderlijker materiaal voor jouw flyers, dan heb je de keus uit Ice silver metallic, static foil in wit of transparant. Een flyer van static foil hecht zich aan gladde oppervlakken, zodat de boodschap langer en op meerdere plekken zichtbaar kan worden.