Wilt u duurzamer bezig zijn en ondertussen ook vriendelijk zijn voor uw portemonnee? Of uit principe ‘van het gas af’? Dan bent u niet de enige. Steeds vaker wordt gasloos wonen gezien als een goed en voordelig alternatief. Met deze manier van wonen spaart u het milieu. Ook zorg je dat je je energierekening flink omlaag brengt. Enkele voordelen van gasloos wonen zijn:

  • Gas kost meer dan stroom, het is dus goedkoper
  • Minder CO2 uitstoot
  • Niet meer afhankelijk van het gebruik van fossiele brandstoffen
  • Veiliger voor ouderen
  • Het risico op koolmonoxidevergiftiging in de woning is met gasloos wonen weg
  • Geen kosten meer voor de CV ketel

Er zijn dus verschillende voordelen te benoemen. Veel huizen worden daarom tegenwoordig gebouwd met alternatieven voor energieopwekking. Maar ook bewoners van reeds gebouwde huizen kunnen met de juiste toepassing van apparatuur overstappen naar alternatieve vormen van energieopwekking. In dit artikel leggen we uit hoe ook u van de voordelen van gasloos wonen kunt genieten.

Gasloos wonen opties

De eerste vraag die zich daarbij natuurlijk voordoet, is de vraag wat nu eigenlijk de mogelijkheden zijn om uzelf en uw huis onafhankelijk van het gas te maken. Dit kunt u op verschillende manieren doen. Zo kunt u beginnen met koken op een inductieplaat, uw huis beter isoleren en zonnepanelen aanbrengen. Met zonnepanelen op uw dak, bent u verzekerd van groene, zelfopgewekte stroom. Dat bespaart flink! 

Om ook op het gebied van de verwarming van uw huis niet meer afhankelijk te zijn van het gas, kunt u het beste een warmtepomp of een warmtepompboiler nemen. Een warmtepomp zorgt voor de verwarming van je huis en voor warm water. Hiermee kunt u de CV ketel vervangen of ondersteunen, waardoor u minder gas verbruikt of zelfs helemaal van het gas af gaat. Een warmtepomp zet met behulp van stroom koude lucht uit de grond of de lucht om in warme lucht voor in je huis of om uw water te verwarmen.

Klink dit ingewikkeld? Dat hoeft het helemaal niet te zijn. Er zijn bedrijven die u kunnen helpen met het energieneutraal en gasloos wonen. Denk bijvoorbeeld eens aan The Sunshine Company. Dit bedrijf help met het plaatsen van de ideale combinatie van een warmtepomp en zonnepanelen. Bovendien kunnen ze u goed helpen met het besparen van kosten.

Gasloos wonen kosten

Omdat gasloos wonen u na verloop van tijd een heleboel kosten bespaart, moeten de kosten van gasloos wonen berekend worden aan de hand van de terugverdientijd van de investering. Dit verschilt per bewoner en per huis. Daarom is het goed om een persoonlijke berekening te maken wanneer u besluit over te gaan op zonnepanelen en/of een warmtepomp. The Sunshine Company kan u helpen hiervan een goede inschatting te maken.

Er zijn vele voordelen verbonden aan het energieneutraal maken van uw woning die de kosten drukken, omdat de overheid dit graag wil stimuleren. Opties die u heeft zijn bijvoorbeeld:

  • BTW voor zonnepanelen terugvragen
  • Subsidie aanvragen voor zonnecollectoren of warmtepomp
  • Duurzaamheidslening aflsuiten

Bij deze handelingen kan The Sunshine Company u perfect helpen. Doe alvast een bespaarcheck op thesunshinecompany.nl”>www.thesunshinecompany.nl, om erachter te komen wat jouw terugverdientijd is. Zo weet je snel en makkelijk of gasloos wonen ook voor jou haalbaar is.