Als starter op de woningmarkt en als alleenstaande wilde ik niet zonder deskundig advies overgaan tot het aankopen van een huis. Ik had een aantal woningen op het ook in Noord-Brabant, maar wist niet goed of ik de lasten wel kon dragen. Daarom ben ik op zoek gegaan naar hypotheekadvies in Tilburg. Daar wilde ik immers een woning kopen. Van vrienden had ik verschillende verhalen gehoord over hypotheekadviseurs. Gelukkig kwam ik via een vriendin terecht bij een heel prettig bureau, dat een aantal hypotheekadviseurs in Tilburg kon aanraden. Bij één van hen heb ik een afspraak gemaakt en alles rondom het aankopen van een eerste woning doorgenomen. Helaas kon ik geen gebruik maken van een startersregeling, maar de hypotheekadviseur kon me wel adviseren over de beste hypotheekvorm en hoeveel spaargeld ik nodig had om een aankoop te doen. Hierdoor wist ik ook wat een realistisch bedrag voor een woning zou zijn en kon ik bepalen hoeveel ik uit wilde geven zonder later in de problemen te komen. Hierdoor werd het kopen van mijn huis al een stuk minder spannend. Omdat ik verder niemand in mijn omgeving om advies kon vragen was het toch wel erg prettig dat ik terecht kon voor hypotheekadvies. Tilburg heeft gelukkig voldoende opties als je op zoek bent naar een expert op dit vlak. Ik kan het iedereen aanbevelen hypotheekadvies in Tilburg in te winnen. 

Hypotheekadvies Tilburg in de praktijk

Hoe werkt dat eigenlijk, hypotheekadvies inwinnen? Ik kon een persoonlijke afspraak maken en moest daarbij een aantal documenten meenemen:

  • Mijn paspoort
  • Mijn persoonlijke gegevens
  • Een recente loonstrook
  • Hypotheekshop

Ik vond het eerst een beetje vreemd dat ik een salarisopgave mee moest nemen maar op basis daarvan berekende de adviseur de maximale som die ik kon lenen. Hij legde me daarna uit wat voor soorten hypotheken er zijn en welke er het meest geschikt was voor mij. Ik kwam er toen ook achter dat het eerste gesprek gratis was. Dat had ik niet verwacht van hypotheekadvies in Tilburg. Uiteindelijk liep ik het kantoor uit met een aantal voorbeelden van hypotheken en wist ik ook bij welke banken ik terecht kon. Daarnaast was ik ook meteen op de hoogte van de beste voorwaarden en laagste rentes. Daar was ik erg blij mee, ik kon op basis van hypotheekadvies in Tilburg meteen een keuze maken. Dat heb ik niet meteen gedaan, want een dergelijke beslissing maak je niet direct, maar ik hoefde niet ergens anders ook nog advies in te winnen. Met één afspraak voor hypotheekadvies in Tilburg had ik alles wat ik nodig had. Daarmee werd de klus alweer een stuk eenvoudiger en was ik minder tijd kwijt dan ik vooraf had gedacht.

Huis kopen en verkopen

Nu was ik een starter op de markt, maar je kunt natuurlijk net zo goed door het inwinnen van hypotheekadvies in Tilburg of ergens anders terecht als je al een huis hebt en dat wilt verkopen. Ook dan is advies heel prettig. Vaak is het administratieve gedeelte nog ingewikkelder dan bij het aankopen van een eerste huis. Je zit immers met een lopende hypotheek die waarschijnlijk nog niet is afgelost. Die moet wellicht overgesloten worden naar een nieuwe hypotheek of zelfs een nieuwe bank. Hypotheekadvies in Tilburg kan dan ook erg goed van pas komen om uit te zoeken wat de beste optie is. Een hypotheek legt uiteraard beslag op een aanzienlijk deel van de vaste lasten. Het is dan ook zaak een zo voordelig mogelijke hypotheek af te sluiten, om voor de jaren die komen financieel gezond te blijven. Kijkt u ook eens op hypotheekshop.nl.