Al jaren kamp ik met PDS. Dit is het prikkelbare darm syndroom, ook wel spastische darm syndroom of spastische colon genoemd. Het is een chronische ziekte die vaak problemen met de ontlasting geeft. Denk bijvoorbeeld aan

  • Diarree
  • Constipatie
  • Spasmen
  • Buikpijnen
  • Opgezwollen gevoel

Natuurlijk ben ik voor dat ik met hypnotherapie begon hiervoor naar de huisarts geweest en veelvuldig onderzocht door artsen in diverse ziekenhuizen, maar hoeveel medicijnen ik ook tot me neem, hoe veel vezels ik ook in mijn dieet verwerk en hoe veel ik ook maar mijn gedrag aanpas, de problemen bleven ontstaan en mijn leven werd er niet beter op. Toen vertelde een vriendin van mij die hypnotherapie had gedaan om zowel van het roken af te komen als haar vliegangst te overwinnen, dat hypnotherapie ook kan helpen bij chronische klachten, kreeg ik weer hoop. Verzekerd van het verdwijnen van je probleem ben je nooit, maar in mijn zoektocht om mijn leven toch en stuk aangenamer te maken en de pijn en bijbehorende vermoeidheid te verminderen ben ik op onderzoek uitgegaan.

Hypnotherapie bij Hypnose Praktijk

Hypnose Praktijk is de praktijk waar mijn vriendin haar hypnotherapie had gedaan en dus ben ik eerst op hypnosepraktijk.net gaan kijken. Daar stond inderdaad dat chronische aandoeningen met hypnose kunnen worden aangepakt. Sterker nog, hypnotherapie is er zelfs ook voor mijn PDS-probleem. Ik weet dat het een veel meer voorkomend probleem is dan mensen denken, maar dat er zelfs bij een hypnose praktijk speciale hypnotherapie voor is, dat had ik nooit verwacht. Ik heb de website helemaal doorgespit en herkende mezelf natuurlijk in heel veel van de symptomen die werden besproken. Alles waar je maar last van kunt hebben komt bij mij ook voor. Ik heb toen de stoute schoenen aangetrokken en direct doorgeklikt voor het maken van een afspraak. Dit ging via de website heel erg handig. Er is een online agenda systeem beschikbaar waar je kunt kiezen op welke locatie en op welk tijdstip je de afspraak wilt hebben. Wat daarbij ook goed is, is het advies dat je krijgt over de afspraken. Zo staan voor diverse problemen meerdere sessies en daarbij wordt aangegeven dat je het beste één tot maximum twee weken ruimte tussen de sessies moet laten.

Het online inplannen van een afspraak

Je kiest dus eerst voor het maken van een afspraak en leest de informatie goed door. De hypnotherapie wordt zowel in België als in Nederland aangeboden. Eerst kies je een hypnotherapeut uit die jou aanspreekt in de voor jou relevante regio. Voor België staan hier de regio’s los aangegeven, in Nederland staan alle hypnotherapeuten bij elkaar, maar onder elke naam staat de woonplaats waar deze hypnotherapeut zich bevindt. Vrijwel alle hypnotherapeuten zijn wettelijk erkend door de beroepsvereniging BVAT.be en bij elke hypnotherapeut staat aangegeven voor welke hypnosetherapie hij of zij is in te schakelen. Het is prettig dat je even een persoonlijk verhaal bij een foto ziet en dat je kunt zien welke opleidingen iemand heeft gevolgd, waarvoor je bij deze hypnotherapeut terecht kunt en wat voor visie deze persoon heeft. Mijn hypnotherapeut in Utrecht heeft daarnaast ook een stukje vermeld staan over vergoeding via de zorgverzekeraar en omdat ik aanvullend verzekerd ben kwam ik in ook aanmerking voor een vergoeding van mijn hypnotherapie behandelingen. Ik heb de hypnotherapie als enorm prettig ervaren. Het is fijn om bij zo’n professioneel iemand iets wat voor mij toch relatief onbekend was te mogen ervaren. En vrijwel gelijk had ik baat bij mijn hypnotherapie. De klachten waren niet meteen weg, dat zeker niet, maar na een paar sessies werd het steeds minder en daar ben ik heel erg dankbaar voor.

Categorieën: Coaching en Workshops