Mijn huisgenoot nam een jaar geleden een hond. Dat was een heel leuk huisdier, maar helaas had de hond vlooien waar ze maar niet vanaf kwam. De vlooien kwam al snel in het hele huis terecht. Je zag ze op de vloer zitten, op de muur, en ze zaten al snel op mensen. We hebben zelf anti-vlooienspray gekocht en hebben het hele huis twee keer geprobeerd te ontsmetten maar de vlooien kwamen steeds terug. Het zijn ontzettend hardnekkige beestjes om te verwijderen. Toen hebben we besloten om ongediertebestrijding in te schakelen, want zo kon het niet langer. Na enkele dagen zaten de vlooien weer overal. Ze planten zich erg snel voort. Gelukkig hadden we snel iemand gevonden die professioneel aan ongediertebestrijding deed. Hij was na een uur al klaar, en daarna hebben we nooit  meer last gehad van vlooien. Vlooien zijn niet de enige beestjes waartegen je ongediertebestrijding nodig hebt. Dan kan bijvoorbeeld ook zijn bij overlast door: 

  • Muizen
  • Ratten
  • Slakken
  • Luizen
  • Mijten
  • Kakkerlakken 
  • Beestjekwijt

Natuurlijk kun je altijd eerst zelf aan de slag gaan. Soms lukt het met eigen inspanning om het ongedierte weg te halen. Maar als dat niet lukt is het een goede investering om ongediertebestrijding in te schakelen. Dit kost bijvoorbeeld een of tweehonderd euro, maar dan heb je ook de garantie dat de overlast weg is. Vaak geven dit soort bedrijven deze garantie, en als één ronde schoonmaken niet genoeg is komen ze terug voor een tweede keer. 

Ongedierte snel verwijderen

Ben je echter helemaal klaar met de overlast in huis zoals wij waren? Dan kun je ook kiezen voor direct ongediertebestrijding inschakelen. Vaak kan iemand dezelfde dag of week al langskomen en ben je snel van de overlast af. Bovendien werkt een ongediertebestrijder vaak met krachtige middelen die direct werken. Als consument is het niet mogelijk met die middelen te werken. De producten die bijvoorbeeld bij de tuinwinkel te koop zijn om vlooien of mijten te verwijderen zijn ook niet prettig om mee te werken. Het is vaak erg chemisch en slaat op de luchtwegen. Daarom is het een stuk prettiger een professional in te huren die je snel van ongedierte af kan helpen. Wij kunnen alleen maar aanraden ongediertebestrijding te overwegen als je last hebt van vervelende vlooien, muizen of andere beesten. 

Een schoon huis

Voor ons was het een verademing weer een schoon huis te hebben. Ongedierte is vaak slecht voor de gezondheid. Uitwerpselen van muizen of ratten bijvoorbeeld, kunnen mensen ook ziek maken. Vlooien bijten mens en dier, en dat zorgt voor onprettige verschijnselen zoals roodheid en jeuk. We letten nu goed op dat we ons huis schoonhouden. We schakelen liever niet vaker ongediertebestrijding in. Niet omdat we ontevreden waren over de verleende service, maar omdat we gewoon geen ongedierte meer in huis willen. Voorkomen is overigens beter dan een bedrijf voor ongediertebestrijding moeten bellen. Het huis schoonhouden en afval tijdig weggooien is bijvoorbeeld de beste manier om ongedierte vooraf tegen te gaan. Vooral in warme maanden zul je verstandig om moeten gaan met uw afval. Helaas lukt dat niet altijd in grote huizen. Online zijn nog meer tips te vinden tegen nare beesten in huis. Ook kun je de ongediertebestrijding raadplegen om te weten te komen wat je kunt doen. Deze mensen werken dagelijks in zulke omstandigheden en weten vaak het best welke huis- tuin- en keukenmiddelen werken. Soms is er een verrassend eenvoudige oplossing voorhanden als het probleem nog niet uit de hand is gelopen. Heb je je ongedierte te lang genegeerd? Dan is het bijna altijd noodzakelijk om ongediertebestrijding in te schakelen.