Mijn oom verhuisde ongeveer 30 jaar geleden naar de Verenigde Staten. Hij was daar aan het werk voor een Nederlands bedrijf en leerde daar zijn vrouw kennen. Volgens mij was het niet de bedoeling dat hij zou blijven, maar dat veranderde toen hij haar leerde kennen. Toen hij verhuisde was ik nog erg jong, ik denk ongeveer 12 jaar oud, maar ik kan het mij nog goed herinneren. Mijn ouders trokken altijd veel met hem op en hij was mijn lievelingsoom, daarom vond ik het erg zonde. Gelukkig kwam hij vaak terug naar Nederland en had altijd veel leuke cadeautjes bij zich. Ik heb altijd veel contact met mijn oom gehouden en vond het elke keer weer leuk om hem te zien. Ongeveer elke vier jaar kwam hij weer in Nederland om familie te bezoeken en daar zag ik altijd erg naar uit. Hij is nu op een leeftijd dat hij veel last heeft van ouderdomskwalen en is al een paar jaar niet meer in Nederland geweest, lange stukken reizen is niet zo gemakkelijk voor hem. Ik besprak de situatie met mijn moeder en het leek ons een leuk idee om hem te bezoeken in de Verenigde Staten. Ik wilde mijn oom al jaren bezoeken, maar het kwam er elke keer niet van. We vertelden het mijn oom en hij was erg blij met het nieuws. Mijn moeder en ik zochten hierna naar goedkope vliegtickets en konden gelukkig voordelige tickets vinden. We hadden gelezen dat we ook een ESTA moesten aanvragen, maar dachten allebei dat dit niet zo lastig zou zijn. Online zochten we op hoe we een ESTA konden aanvragen en bezochten de website waarop we dit konden doen.  

Hulp voor het invullen van een ESTA

Mijn moeder en ik vonden allebei de website om een ESTA aan te vragen erg onduidelijk. Mijn Engels is niet slecht, maar bij veel van de vragen wist ik niet wat ze precies bedoelden. Wij wisten dat we een ESTA nodig zouden hebben om naar de Verenigde Staten te mogen vliegen en wilden geen fouten maken bij onze aanvraag. Online zochten we naar Nederlandse websites waarop we meer informatie over een aanvraag konden vinden en vonden een aantal websites. We vonden ook de website  https://esta-aanvragen.com/, hier vonden wij veel informatie over dit onderwerp, maar dit bedrijf kon de gehele aanvraag voor ons verzorgen. We moesten voor de aanvraag ESTA-aanvragen een klein bedrag betalen, maar hierdoor wisten wij wel zeker dat alles goed geregeld zou worden. Wij vonden het niet erg om hier voor te betalen, zolang wij maar op reis konden. De vragen op deze website zijn allemaal in het Nederlands en we konden alles in het Nederlands beantwoorden. Een ander voordeel was, dat we konden betalen via onze eigen bank met Ideal. Via de Amerikaanse website moet je betalen met een creditcard, maar dit was voor ons veel gemakkelijker. We moesten na het invullen een aantal dagen wachten, maar zouden binnen 72 uur een reactie krijgen.

De aanvraag is goedgekeurd

Na twee dagen ontvingen wij een email met een antwoord over onze aanvraag. De ESTA aanvraag was goedgekeurd en wij mogen naar de Verenigde Staten reizen. We waren van te voren erg gespannen, maar zijn blij dat alles goedgekeurd is. Over een paar weken vliegen wij en we kunnen niet wachten om onze familie te bezoeken. Voor het aanvragen van een ESTA kan ik de website van ESTA-aanvragen aanraden.

  • De Amerikaanse website is onduidelijk
  • Veel informatie op deze website
  • Alle vragen zijn in het Nederlands
  • Gemakkelijk betalen via Ideal
  • Onze aanvraag is goedgekeurd
Categorieën: Vakantie en Recreatie