Soms kom je als bedrijf op een punt waar je beslissingen moet nemen die echt niet leuk zijn. Niet leuk voor het bedrijf zelf, niet leuk voor de medewerkers en zeker niet leuk voor de sfeer. Zeker in een kleiner bedrijf is een reorganisatie direct in hart en nieren voelbaar. We winden er geen doekjes om: de drie mensen die we hebben moeten ontslaan, die worden nog steeds elke dag gemist. Toen zij hun laatste dag gehad hadden, merkten we dat de motivatie direct instortte. De sfeer was verziekt, mensen keken met scheve ogen naar elkaar en iedereen wist dat er iets gedaan moest worden. Als eigenaar van het bedrijf wist ik dat ik die persoon moest zijn. En aangezien we in december ieder jaar een personeelsfeest in Twente hielden, wist ik dat dit de manier kon zijn. Maar ik ben een drama op dat gebied, ik organiseer eigenlijk niets. Ik boekte ieder jaar hetzelfde personeelsfeest in Twente. Daarom vroeg ik mijn vroeg eens rond te gaan kijken en zij vond op dezelfde avond al een aanbieder waar we direct een gesprek boekten.

Een personeelsfeest in Twente dat écht leuk is

We kwamen uit bij Twents Kwartiertje (twentskwartiertje.nl), een bedrijf dat zich specialiseert in het organiseren van een echt personeelsfeest in Twente. Tijdens het gesprek kwamen we er eigenlijk direct al achter dat het helemaal goed zat. Deze mensen hadden een breed aanbod aan mogelijkheden en we konden zelfs een compleet diner erbij boeken tegen een vaste prijs. Kijk, als ondernemer is dat een prettig uitgangspunt. Je weet namelijk van tevoren direct of het personeelsfeest in Twente binnen het budget valt of niet. We maakten duidelijke afspraken, zetten een datum op en vanaf dat moment was het afwachten. Twee weken later gingen alle mensen de bus in naar het personeelsfeest in Twente. Ik had het idee dat dit een cruciaal punt was. Wanneer dit niet goed zou lopen, kon ik nog weleens alle mensen in het bedrijf verliezen. Maar het werd een geweldig feest met veel spelletjes en vooral veel lekker eten en drinken. Ik geloof dat ons pakket ‘Ik houd van Holland’ heette of iets in die richting, al hebben we er wel wat veranderingen in aangebracht. Die maakten het duurder, maar zorgden er direct ook voor dat iedereen zich meer dan prima heeft kunnen vermaken. We merkten vooral dat mensen weer met elkaar in gesprek gingen. Ook met de directie, waardoor we het vertrouwen van deze mensen terug hebben kunnen winnen.

Duidelijkheid scheppen

Direct na het personeelsfeest in Twente hebben we alle mensen bijeengeroepen en hebben we uitgelegd wat de situatie was en waarom we moesten reorganiseren:

  • Klaarmaken voor groei;
  • Schrappen van onnodige functies;
  • Schaalbaar maken van de organisatie.

Dat betekende concreet dat we alle mensen konden vertellen dat hun baan niet op de tocht staat. Integendeel, alle mensen die nu nog voor ons aan het werk zijn, dat zijn de mensen die we mee willen hebben in de richting van onze toekomst. Achteraf gezien moet ik toegeven dat ik dit eerder en duidelijker had moeten communiceren naar de mensen zodat zij zich geen zorgen hadden hoeven maken. Het is echter gemakkelijk om te vergeten wanneer je druk bent met het aanpassen van je bedrijf om mogelijkheden te openen in de toekomst. Zit jij als ondernemer in zo’n situatie, dan raad ik je niet alleen een personeelsfeest in Twente aan, ik raad je vooral aan om duidelijk te zijn zodat niet alle mensen vrezen voor hun functie en broodwinning – want dat raakt diep.

Categorieën: Vakantie en Recreatie