Veel bedrijven en sectoren maken gebruik van chemicaliën en zijn daarmee gebonden aan regels die door de overheid zijn opgelegd voor de opslag van chemicaliën. Het gevaar van het werken met chemicaliën is dat een kleine fout in de opslag chemicaliën de mogelijkheid geeft om het milieu en de menselijke gezondheid aan te tasten. De door de overheid opgelegde eisen zorgen er dus voor dat de opslag chemicaliën in toom houdt en er geen risico’s meer zijn voor de directe omgeving.  Mosman Installatie & Kunststoftechniek heeft hier werk van gemaakt en biedt hiervoor de speciale container opslag chemicaliën.

Gecertificeerde opslag chemicaliën

De regels zijn strikt en de overheid is streng. Veiligheid, gezondheid en milieu moeten beschermd worden. Daarom is het BRL K903-certificaat opgezet, waarmee aangetoond wordt dat een bedrijf voldoet aan alle richtlijnen. Van bouw tot installatie en het testen van de opslag. Chemicaliën moeten aantoonbaar in hoogwaardige installaties worden opgeslagen. Mosman Installatie & Kunststoftechniek heeft deze certificering en toont dit ook aan op de website mosman.eu. Deze certificering staat onder andere voor:

  • Inzet van gecertificeerde installateurs
  • Waarborging van kwaliteit
  • Waarborging van veiligheid
  • Beperking van risico’s tot een minimum

Mosman Installatie & Kunststoftechniek heeft zich gekwalificeerd voor dit certificaat en kan daarmee garanderen dat de tanks en opslaginstallaties die zij installeren de opslag chemicaliën vergemakkelijkt. Dit is hoogstaand vakwerk, wat niet mag ontbreken bij het installeren van chemicaliën opslag.

Hoe Mosman Installatie & Kunststoftechniek te werk gaat.

Mosman neemt diverse rollen op zich. Elke oplossing voor de opslag van chemicaliën is maatwerk en dat merk je terug in de werkwijze. Zo verzorgt Mosman:

  • Advies; wat past er het beste bij de organisatie, de locatie en het soort chemicaliën waarmee gewerkt wordt.
  • Ontwerp; van schets tot uitgewerkt tekenwerk van de opslagunit
  • Testen; aan de hand van 3D-modellen en opslagschema’s wordt het ontwerp uitvoerig getest
  • Certificering; Als alles voldoet aan de eisen krijgt het ontwerp het label mee van de certificering die Mosman heeft.

U bent verzekerd van goed geleverd werk dat voldoet aan de laatste richtlijnen en past bij de specifieke locatie van de klant. Vindt u het toch lastig om een beeld te vormen bij dit soort oplossingen en wilt u weten hoe die eruit zien? Op de website van Mosman Installatie & Kunststoftechniek vindt u een ruim aantal foto’s van locaties en situaties waar Mosman eerder de opslag chemicaliën heeft gerealiseerd. Daar vindt u overigens ook foto’s van veel andere diensten die dit bedrijf in Hengelo voor u kan inzetten. Wat te denken van proces afzuiging, zuiveringsinstallaties en leidingsystemen. Omdat Mosman Installatie & Kunststoftechniek een autoriteit is in dit vakgebied, weten zijn de diverse oplossingen en expertises ook zodanig met elkaar te verbinden dat de juiste mix is ontstaan van diensten die toepasbaar zijn binnen deze industrie. En alles voldoet aan de huidige geldende normen en eisen die vanuit de overheid zijn gesteld. Daarnaast is kwaliteit een grote drijfveer voor veiligheid, ook bij opslag van chemicaliën. Mosman Industrie & Kunststoftechniek heeft zich er dan ook voor ingezet dat zij naast het Kiwa BRL-K903-certificaat ook ISO 9001: 2008 gecertificeerd zijn en het VCA**-certificaat hebben. Daarnaast heeft Mosman certificeringen volgens de WHG-norm en TÜV-norm voor lastechniek, waarmee zij zich hebben gekwalificeerd om ook te mogen opereren op de Duitse markt. Denkt u erover na om de opslag van chemicaliën goed te regelen en zoekt u een passende oplossing om veiligheid, milieu en gezondheid te waarborgen? En wilt u verzekerd zijn dat uw installatie altijd voldoet aan de laatste richtlijnen en wetgeving? Neem dan contact op met Mosman Installatie & Kunststoftechniek. Via de website kun u vrijblijvend een offerte opvragen.