Ik bezit een aantal horecagelegenheden in het midden van het land. De zaken gaan de laatste tijd goed en ik ben erg tevreden met mijn personeel. Ik probeer altijd creatieve manieren te zoeken om reclame te maken. Zo heb ik op verschillende plekken banners met reclame op laten hangen. Mensen die door toeristische dorpjes rijden op de Veluwe komen mijn restaurants altijd wel tegen. Het publiek van mijn restaurants bestaat meestal uit dagjesmensen die de hele dag hebben rondgewandeld in een natuurgebied. Die hebben vaak wel honger. Om hen ook in mijn restaurant optimaal van dienst te zijn heb ik uiteraard menu’s, maar ben ik sinds kort ook begonnen met placemats drukken. Dat doe ik niet zelf, maar dat laat ik doen door PrintSelect. Placemats drukken is een prima manier om mensen te attenderen op een aanbieding of een bepaald menu. Een placemat maken is bovendien niet moeilijk. Via de website van PrintSelect, die ik gebruik voor het drukken van placemats, kan je zelf een placemat maken zonder dat je enige kennis van vormgeving hoeft te hebben. Het  format dat PrintSelect klanten aanbiedt online is perfect op placemats drukken voor iedereen toegankelijk te maken. Ik gebruik ze nu voor al mijn restaurants en ik vind het bijzonder handig. 

Voordelen van zelf een placemat maken

Zelf placemats maken en placemats drukken via PrintSelect heeft als voordeel dat ik altijd zelf kan bepalen wat erop komt te staan. Daarnaast zijn de placemats: 

  • Ideaal voor het snel indekken en afruimen van tafels
  • Te recyclen via het oud papier
  • Altijd aanpasbaar 

Ik laat ook wel eens placemats drukken met kleurplaten voor kleine kinderen. Ook die vallen altijd goed in de smaak. Ik kan het elke restauranthouder aanbevelen ook placemats te maken met reclame of de aanprijzing van een bepaald menu. In onze restaurants hebben we diverse menu’s die ons net iets meer geld opleveren dan het eten van de kaart. We verleiden mensen met onze eigen placemats regelmatig net iets meer te bestellen. Zo kun je bijvoorbeeld voor een paar tientjes van drie gangen genieten. Dan moet je alleen wel weten dat dat een mogelijkheid is. Dat regelen we door zelf placemats te maken en placemats te drukken bij PrintSelect. De website is eenvoudig te bezoeken via: printselect.nl.

Mogelijkheden bij professionele drukkerij

PrintSelect is uiteraard een professionele drukkerij waar van alles mogelijk is. Zelf een placemat maken kan bijvoorbeeld in kleur, in zwart-wit en in meerdere formaten. Je kunt zelf bepalen welke tekst er op komt te staan en welke afbeeldingen er op moeten komen. Zelf een placemat maken kan iedereen. Ik laat het tegenwoordig ook mijn personeel doen. Het systeem van PrintSelect is voor iedereen geschikt. Zelf een placemat maken of ontwerpen kan via printselect.nl. De beste manier om te zien hoe dit werkt en hoe eenvoudig een placemat maken kan zijn, is door het gewoon een keer te proberen. Bovendien biedt de website meer dan genoeg inspiratie. Daarnaast zijn er online ook genoeg voorbeelden te vinden. Zo’n placemat ontwerpen met informatie over een menu is immers niet erg nieuw meer. Het wordt in veel horecazaken in Nederland al lang toegepast. Dat wil echter niet zeggen dat het geen slimme techniek is. Juist op deze manier mensen wijzen op een lekker menu dat geld in het laatje brengt, is een slimme ondernemerstruc. Ik moet toegeven dat ik er zelf ook nog wel eens voor val als ik ergens anders eet. En daar is niets mis mee. Goede horeca verkoopt zichzelf, en dat lukt op deze manier maar al te goed!