Werken in de catering, welke vaardigheden moet je daarvoor leren? Er komt meer bij kijken dan mensen in eerste instantie misschien denken. Om cateringservice echt goed aan te bieden en uit te voeren, zijn veel kennis en ervaring nodig. Vanwege het afwisselende werk zal er veel geleerd moeten worden. Tijdens een opleiding tot catering medewerker komen er allerlei zaken aan bod. Zo worden leerlingen voorbereid op het uitvoeren van uiteenlopende taken die op de werkvloer voorbij zullen komen. Zo wordt er bijvoorbeeld lesgegeven over hygiëne in de werkomgeving. Mensen hechten erg veel waarde aan hoe hygiënisch het in een eetgelegenheid is. Het is aan de medewerkers om ervoor te zorgen dat alles schoon is en blijft en dat er volgens de regelingen gewerkt wordt. Een opleiding tot catering medewerker heeft ook te maken met veiligheid. Er moeten vaak veel en zware spullen gedragen worden. Hoe wordt het werk zo ergonomisch mogelijk gedaan? Ook is kennis van de juiste bereidingsmethodes cruciaal. Bijvoorbeeld de temperaturen voor het bereiden en het bewaren van voedsel worden behandeld. Zo zal de opleiding voor catering medewerker bijzonder divers en breed zijn. Op die manier worden medewerkers voorbereid op functies binnen allerlei horecabedrijven.

Waar een opleiding tot catering medewerker volgen?

Waar kun je terecht voor een opleiding tot catering medewerker? KSS Kort Support Services is een bijzonder goede leerschool voor de cateringbranche. De oprichtster heeft zelf vele jaren in de horeca gewerkt. Dankzij haar ervaring en kennis heeft zij een praktisch en effectief leerprogramma opgesteld. Ze wil nu graag haar eigen vaardigheden en kennis doorgeven aan anderen. Tijdens de opleiding voor catering medewerker zal veel praktijkgerichte stof voorbijkomen. Er wordt naar gestreefd om leerlingen zo veel mogelijk voor te bereiden op het echte werk. Uiteraard zal er ook theorie behandeld worden, maar het is vooral belangrijk dat de leerstof ook echt in de praktijk toegepast kan worden. Naast praktische zaken die te maken hebben met het eten en drinken, zullen er ook communicatieve skills bijgebracht worden. Goede en open communicatie is cruciaal voor een goede werksfeer. De communicatie moet goed zijn met collega’s, maar natuurlijk ook met klanten en partnerbedrijven. Er zullen bijvoorbeeld leveranciers langskomen met wie gecommuniceerd moet worden. Zo hebben medewerkers in de cateringservice veel verantwoordelijkheden en ze zullen met veel mensen te maken krijgen. Ook daarvoor wordt tijdens de lessen veel praktische stof aangeleerd. De opleidingen vormen een compleet geheel waarbij leerlingen alle benodigde vaardigheden zullen leren.

Waarom in de horeca gaan werken?

Misschien weet je nog niet zeker wat voor vak je wilt gaan leren. Is een opleiding voor catering medewerker echt wat voor jou? Op Kortsupportservices.nl kun je veel lezen om dat beter te kunnen bepalen. De oprichtster vertelt uit eigen ervaring waarom zij zo een passie heeft voor de cateringwereld. Het werk heeft een hoop te bieden, zoals:

  • Veel groeimogelijkheden
  • Meer dan genoeg uitdaging
  • De kans om een netwerk op te bouwen
  • Veel nieuwe leerkansen

Spreken de bovenstaande punten jou wel aan en denk jij dat je goed past in de horecawereld? Vraag dan gerust een offerte aan bij KSS Kort Support Services om een beter beeld te krijgen van de opleiding tot catering medewerker. Ook kan je natuurlijk altijd contact opnemen om meer te weten te komen. Een medewerker vertelt je graag meer over wat je kunt verwachten. Zo begin je goed voorbereid aan de nieuwe stap in jouw carrière. De mogelijke contactmethodes vind je allemaal op de website van de onderwijsonderneming. Bellen, mailen of het contactformulier invullen zijn alle mogelijk. Begin ook vandaag nog met werken aan je toekomst door een boeiend vak te leren.