Rubber stalmattenBen jij op zoek naar een comfortabele oplossing voor jouw dier in de stal? Dan moet je eens rubber stalmatten overwegen! Jij hebt het beste voor met jouw dieren en je wilt dan ook dat zij een comfortabel verblijf hebben. Je doet er dan ook alles aan om bijvoorbeeld de paardenstal zo in te richten dat dit voor jouw paard zo prettig mogelijk is. Nu zijn er heel veel dingen die je kunt doen, maar de vloer blijft toch altijd wat kil en koud, tenzij je kiest voor rubber stalmatten! Je zult het zelf wel herkennen, als de vloer koud is dan is dit gewoon erg onprettig. Je zou zelf niet op koud beton willen liggen, dus waarom zou jij je dieren dat wel aandoen? Natuurlijk kun je er stro neerleggen, maar dat houdt de kou nog niet helemaal tegen. Het zorgt wel voor iets meer comfort, doordat het de ondergrond iets zachter maakt, maar ook daarvoor zijn rubberen matten eigenlijk nog een betere keus. Deze houden kou tegen en zijn comfortabel zacht. Dat alleen al maakt dat rubber stalmatten een heel goede keus zijn om te gebruiken.

Rubber stalmatten bieden vele voordelen

Maar behalve dat ze voor meer warmte en voor een zachtere ondergrond bieden, hebben rubber stalmatten nog veel meer voordelen te bieden. Zo kunnen ze voorzien zijn van een antislip laag, zodat jouw dier niet zomaar meer uit kan glijden. Ook kunnen ze uitgerust zijn met een drainagesysteem, zodat urine en ander vocht gemakkelijk afgevoerd kan worden. Doordat de onderkant van de mat een noppenstructuur heeft, kan het vocht gewoon onder de matten door weglopen naar de afvoer. Zo houdt je het dus gemakkelijk netjes en schoon, zonder dat je hier heel veel tijd aan hoeft te besteden. Daarnaast is het ook zo dat rubber stalmatten schokdempend werken. Ze helpen zo artrose te voorkomen, bevorderen het genezingsproces van pezen en verwondingen en verlichten hoefpijn. Met andere woorden, er zitten echt heel veel voordelen aan het gebruik van deze rubberen ondergrond:

  • het werkt isolerend
  • het is zacht en geeft comfort
  • het is schokdempend en voorkomt artrose
  • het verlicht hoefpijn en bevordert genezingsprocessen
  • het voert vocht goed af
  • het voorkomt glijpartijen door de antislip laag

Als jij jouw paard, koe of ander dier een plezier wilt doen, dan is het dus echt een aanrader om de stalvloer te bekleden met rubber stalmatten!

Verschillende varianten

Ga jij op zoek naar rubber stalmatten, dan zul je zien dat er verschillende varianten verkrijgbaar zijn. Er zijn in de basis twee verschillende types verkrijgbaar, namelijk vierkante exemplaren die je gewoon tegen elkaar aan legt en exemplaren van het zogenaamde puzzelsysteem. Deze kun je eenvoudig in elkaar klikken, waardoor ze samen een strak geheel vormen. Het is maar net wat jij het handigst vindt om mee te werken, waar jouw voorkeur naar uitgaat. Heb jij interesse hierin? Dan moet je zeker eens een kijkje nemen bij Rubbermatten24. Via hun webshop Rubbermatten24.nl bieden zij een ruime keus aan rubber stalmatten aan. Zij hebben verschillende soorten en verschillende maten in hun assortiment opgenomen, zodat je altijd wel een type kunt vinden dat past bij jouw stal en bij jouw wensen. Ook vind je op hun site een uitgebreide beschrijving van de voordelen van het gebruik van dit materiaal, mocht je toch nog niet helemaal overtuigd zijn van het nut ervan. Wil jij je dier een plezier doen en deze een droge, zachte, warme en stroeve ondergrond bieden, dan moet je zeker eens een kijkje bij hen nemen. Met de rubber stalmatten van Rubbermatten24 maak je de stal echt helemaal af!