Rijles… Ik ben er nog niet aan begonnen. Mijn ouders dringen er wel op aan, want ‘het is belangrijk dat je vrij en onafhankelijk bent’. Heel modern van ze, en ik ben het er wel mee eens. Maar ik kijk er ook wel lichtelijk tegenop: hoe leer je nou goed autorijden? Welke rijschool is een goede – en hoe weet ik dat? En gaat het niet teveel kosten? Allemaal logische vragen die jij misschien ook wel hebt. Wellicht zie jij er ook een beetje tegenop, of kan je sinds je eerste speelgoedautootje niet wáchten tot je eindelijk zelf auto mag rijden. Voor beide soorten mensen is het handig om wat meer te weten over rijles en de Verkeersacademie, om zo goed voorbereid in de auto te stappen.

Rijden bij de Verkeersacademie: 4 tips

Leren rijden doe je bij een Verkeersacademie, ofwel een rijschool. Sommige mensen proberen het eerst een aantal keer met hun ouders, maar pas op: dit kan erg gevaarlijk zijn. Je hebt immers nog geen ervaring met auto rijden, en wanneer iets fout gaat kan dit niet heel makkelijk rechtgezet worden door de bijrijder. Bij de Verkeersacademie is dit wel het geval, omdat de bijrijder – de instructeur – een eigen rem heeft, waar hij of zij op kan trappen wanneer dat nodig is. Zo worden ongelukken voorkomen. Neem dus les bij een Verkeersacademie! Waar moet je vervolgens op letten? Hieronder vind je 5 tips om mee te nemen wanneer je aan rijles begint:

  • Leer je theorie
  • Les 1x per week
  • Kijk bij andere leerlingen
  • Wissel van rijinstructeur

Het is belangrijk dat je al vroeg begint aan de theorie. Deze regels moeten goed in je hoofd zitten – je hoeft deze stof niet alleen te kennen voor het theorie-examen, maar ook voor het dagelijks leven in de auto. Leer het daarom goed! Dit zal je rijlessen bij de Verkeersacademie ook verbeteren. Daarnaast is het verstandig om minimaal een dag in de week een rijles van de Verkeersacademie te volgen. Op deze manier onthoudt je beter wat je geleerd hebt in de vorige les en kun je dit de volgende keer sneller toepassen. Gebeurt dit niet, dan vergeet je het sneller, wat er weer voor kan zorgen dat je meer lessen moet nemen – wat in de kosten loopt. Wat betreft tijd is het ook slim om niet slechts een uur rijles per week te hebben, maar minimaal 2 uur te lessen bij de Verkeersacademie. Een uur lijkt op het eerste gezicht misschien lang, maar wanneer je eenmaal bezig bent is het eigenlijk erg kort. Je bent net lekker aan het rijden en dan is het alweer afgelopen… Bij 2 uur heb je dit minder snel. De derde tip: kijk bij andere leerlingen. Vraag of je er een keertje bij mag zitten, op de achterbank, terwijl diegene les heeft. Nu kun je observeren wat er fout gaat – want er is een grote kans dat deze leerling dezelfde fouten maakt als jij. Dit is een goede manier om te leren. Tot slot kun je eens bij de Verkeersacademie vragen of je les mag hebben van een andere rijinstructeur. Deze kijkt met een frisse blik aan tegen jouw rijstijl en kan je extra tips geven.

De beste rijschool in Rotterdam

Dan rest je alleen nog de vraag: naar welke rijschool ga ik? Woon je in Rotterdam, dan is Verkeersacademie Christian een goede keuze. Kijk maar eens op de website: http://verkeersacademiechristian.nl/verkeersacademie/. Hier wordt gekeken naar jou als persoon – niet als ‘de zoveelste leerling’, maar als iemand die zeker kan leren rijden, vol vertrouwen. De lessen worden op jou aangepast en persoonlijke begeleiding staat centraal. Dat klinkt als een fijne Verkeersacademie! Lees meer…

Categorieën: Cursus en Opleidingen