Nu mijn bedrijf aan het groeien is, wil ik graag verschillende processen in het bedrijf verbeteren. Wij willen graag dat onze klanten blij zijn met onze producten en terugkomen om vaker te kopen. Een van de processen waar wij naar aan het kijken waren, was de Customer Relationship Management. Wij hadden eigenlijk geen goed systeem voor onze interacties en het beheer van onze klanten, daarom leek het ons het beste om dit proces te beheren met software voor CRM. Via het bedrijf teamleader.nl vonden wij veel informatie over het opzetten van een strategie en konden wij software aanschaffen voor het beheer. Zes jaar geleden ben ik een bedrijf gestart en het bedrijf is constant aan het veranderen. Er werken nu verschillende medewerkers in het bedrijf, waardoor ik veel dingen niet meer zelf hoef te doen en processen kan verbeteren. Zoals bij de meeste bedrijven, ben ik klein begonnen en was er niet veel geld voor dure software en moest ik veel dingen op een simpele manier oplossen. Ik wist wel dat de klanten het belangrijkste zijn voor een bedrijf, maar ik had geen geld om een systeem, of software aan te schaffen voor onze CRM. Nu het bedrijf er goed voorstaat en wij constante inkomsten hebben, wilde ik graag een aantal processen en systemen verbeteren. Er zijn nog veel dingen die wij kunnen doen, maar ik wilde graag beginnen met onze klanten. Ik wil er voor zorgen dat onze klanten vaker producten bij ons kopen en dat wij de juiste producten aan hun kunnen aanbieden. Ik realiseerde mij dat wij beter onze klanten moesten leren kennen en hiervoor wilde ik graag software voor de CRM bij gebruiken. Wij moesten meer informatie over onze klanten gaan bijhouden, zodat wij beter kunnen inzien wat de klanten doen, willen en wie zij zijn.

Veel informatie over CRM gevonden

Ik besloot om eerst op zoek te gaan naar meer informatie over CRM en vond verschillende websites. Een van de websites die ik gevonden had was teamleader.nl en las hier een goed artikel over dit onderwerp. Ik las waar je aan moet denken bij het maken van een strategie en hoe software kan helpen. Ik zag dat dit bedrijf ook de software aanbood voor CRM en besloot om contact met dit bedrijf op te nemen. Dit bedrijf maakt software voor MKB bedrijven en levert dit voor een zeer betaalbare prijs. Het was mogelijk om de software gratis te testen en dat wilde ik graag doen.

De software geeft ons veel inzicht in onze klanten

Tijdens de proefperiode merkten wij dat de software ons veel inzicht gaf in de klanten en zeer gemakkelijk is om te gebruiken. Wij kunnen het verkoopproces gemakkelijker volgen en kunnen hier nu gemakkelijker stappen in zetten. Wij hebben meer inzicht in informatie over onze klanten en kunnen hierdoor betere keuzes maken. Wij zijn erg tevreden over de CRM software van teamleader.

  • Op hun website staat veel informatie over CRM
  • Dit bedrijf biedt verschillende soorten software aan voor bedrijven
  • Wij konden de software gratis testen
  • De software geeft ons meer inzicht en helpt ons met verkopen
Categorieën: Helpdesk en Servicedesk