Gestresste werkdagen, te veel werk en dingen vergeten. Dit komt allemaal wel eens voor, maar kan handig voorkomen worden door middel van time managment. De gemiddelde mens houd zich niet veel bezig met time managment, maar het is wel heel belangerijk. Door al uw opdrachten goed in te plannen en ordenen vergeet u minder snel dingen, heeft u minder stress en heeft u meer vrije tijd. Op onze website helpen wij u graag met tips en goede manieren om uw tijd goed in te plannen.

Wat zijn de voordelen van goed timemanagment?

Goede timemanagment is moeilijk, maar helpt u goed met uw dag. De voordelen zijn:Tips nodig voor timemanagment?

  • Vermindering van stress
  • Efficiënter en zorgvuldiger werken
  • Beter werken in een team
  • Minder snel belangrijke zaken vergeten

Zo kent timemanagment nog veel meer voordelen. Door uw tijd realistisch en goed in te plannen kan u de dag veel beter doorbrengen. De grootste fout die bij plannen wordt gemaakt is dat mensen niet realistisch plannen. Dit houd in dat je ook rekening moet houden met de kleine klusjes, en moet weten hoeveel tijd bepaalde activiteiten kosten. In het begin is het bijvoorbeeld handig om bij te houden hoe lang je bezig bent met je dagelijkse activiteiten. Veel mensen plannen namelijk te optimistisch in, of vergeten ze bepaalde dingen mee te rekenen zoals eten, bellen of onderzoek en navragen. Dus, als je alleen bijvoorbeeld de schrijftijd van iets inplant, vergeet je alles wat je er nog bij moet doen en kom je alsnog in tijdsnood. Dus, als u hulp nodig heeft kan u bij onze site terecht voor tips voor timemanagment. 

Als je moe bent, ben je niet geconcentreerd en kosten veel dingen meer tijd. Daarom moet je er aan denken om zware dingen in te plannen als je nog goed wakker bent, zoals in de ochtend of in de middag. Het is ook handig om valkuilen mee te rekenen zoals uitstelgedrag en afleidingen. Vaak vertonen mensen snel uitstelgedrag en doen daarom langer over grote klussen omdat ze vaak de kleine dingen gaan doen die sneller klaar zijn. Ook zijn mensen snel afgeleid, door bijvoorbeeld hun telefoon of berichtjes die ze binnen krijgen. Dan denken ze vaak dat ze deze snel kunnen beantwoorden, en dan gaan ze vervolgens langer op de telefoon. Daarom is het ook handig om rekening te houden met eventuele afleidingen. 

Tips voor timemanagment

Op onze website kan je tips vinden voor timemanagment. We bieden u een grote lijst van 101 tips aan voor time managment. Als u niet overal kan zijn op een dag, veel werk heeft en veel opdrachten, moet u effectief en efficient te werk gaan. Daarom zou u prioriteiten moeten stellen over wat belangerijk is en wat niet. Waar moet u uw tijd aan besteden en waaraan niet? Daar helpen onze 101 tips bij. Het is een overzicht van alle belangerijke tips voor het beginnen met plannen en time managment. We hebben de tips verdeeld in verschillende categorieën, zodat u precies kan zien welke tips voor u zijn. Enkele voorbeelden van categorieën zijn voor overzicht creëren, uitstelgedrag te voorkomen en concentratie te behouden. Natuurlijk zijn er vele meer categorieën, en deze zijn allemaal te vinden op onze website. Dus, voor tips voor timemanagment, bezoek onze website!

Categorieën: Coaching en Workshops