Er kunnen veel redenen zijn waarom je persoonlijke ontwikkeling training kunt volgen. Veel mensen hebben in hun leven al heel veel meegemaakt en daardoor komen ze soms op een punt waar ze niet meer goed weten wie ze zijn of wat ze willen met hun leven. Het kan zijn dat je al je leven lang op zoek bent naar jezelf, maar ook dat het iets is dat je de laatste tijd bekruipt. Misschien zou je wel graag nieuwe dingen willen ondernemen of stappen in een andere richting zetten maar weet je simpelweg niet zo goed waar je moet beginnen. In dat geval is persoonlijke ontwikkeling training best een goed idee. Het kan ook zijn dat je bijvoorbeeld al jarenlang gewend bent om dingen op een bepaalde manier te doen, zonder erbij stil te staan of het wel is wat jij wil, en hoe jij vindt dat het hoort. Misschien zet je daar sinds kort vraagtekens bij en wil je om die reden persoonlijke ontwikkeling training die je daarbij kan helpen. Wat je over het algemeen vaak ziet is dat mensen bij het ondergaan van grote levensveranderingen een beetje in de war raken. Deze levensveranderingen zijn bijvoorbeeld:

  • Samen gaan wonen
  • Kinderen krijgen
  • Een echtscheiding
  • Het verlies van één of beide ouders
  • Het starten met een nieuwe baan
  • Het verlies van je baan

Bij elk van deze levensveranderingen gebeurt er in je onderbewuste vanalles. Je moet namelijk wennen aan de nieuwe situatie, en het kan zijn dat je tot inzichten komt die je eerder nog niet had. Persoonlijke ontwikkeling training helpt je in zo’n geval om voor jezelf duidelijk te krijgen wat je nu echt belangrijk vindt, en waar je prioriteiten liggen.

Het doel van persoonlijke ontwikkeling training

Je kunt uiteindelijk vanalles bereiken met persoonlijke ontwikkeling training, maar het belangrijkste doel is duidelijkheid. Mensen die deze training aangaan zijn vaak in de war en weten niet goed wat ze willen van henzelf en het leven. Persoonlijke ontwikkeling training zorgt ervoor dat puzzelstukjes weer op hun plek vallen en het doel in hun leven weer duidelijker wordt. Of misschien was er überhaupt geen doel meer in je leven en ga je dat met behulp van persoonlijke ontwikkeling training weer opzoeken. In elk geval krijg je meer helderheid in je hoofd en wordt je begeleidt in het zetten van stappen in de juiste richting, waardoor je je leven herstructureert en het opnieuw vorm geeft, misschien wel op een hele andere manier dan voorheen. Misschien kom je wel achter dingen waar je nooit aan had gedacht, zoals het verlangen naar meer vrijheid, onafhankelijkheid of vriendschap. Overigens kunnen deze verlangens ook een reden zijn om überhaupt persoonlijke ontwikkeling training in te schakelen. 

Coaching op maat bij Hilde van Veggel

Als je op zoek bent naar een goede coach die je kan begeleiden bij het herstructureren van je leven, op welke reden dan ook, dan ben je bij Hilde van Veggel Coaching aan het juiste adres. (https://hildevanveggelcoaching.nl) Hilde is een zogenoemd mental coach, en ze is dus gespecialiseerd in het opsporen en verbeteren van (onbewuste) gedragspatronen. Ze helpt mensen bij het omgaan met veranderingen en verlangens, en met het vinden en bereiken van de doelen in hun leven. Wat de reden ook is dat je behoefte hebt aan een coach, Hilde staat je bij met veel aandacht, geduld en natuurlijk inzichten die je verder kunnen helpen. Met haar jarenlange ervaring als mental coach kun je ervan op aan dat Hilde weet waar ze het over heeft. Zit je een beetje in de knoop? Denk dan zeker aan mental coach Hilde van Veggel!

Categorieën: Coaching en Workshops