Mijn man en ik runnen een cateringbedrijf, waarbij wij vaak de catering van bruiloften, feesten en andere grote activiteiten verzorgen. Dit kan een borrelavond zijn, maar ook een uitgebreide lunch of barbecue. We hebben lijntjes met verschillende bedrijven om de juiste etenswaren en drank te kunnen leveren. Een stukje verderop in Goor is een bedrijf gevestigd waar wij al jaren afnemer zijn voor ons cateringbedrijf. Wij verzorgen de catering op bruiloften, feesten en andere grote activiteiten. Voor de afname van drankjes, vlees en andere etenswaren hebben we verschillende leveranciers. Voor de vleeswaren zijn wij al jaren klant bij moormann in Goor. Ze zijn specialist in wild en gevogelte vlees. Voor de luxere partijen wordt door de klant vaak gevraagd om wild of exotisch vlees. Denk hierbij aan haas, hert, kangoeroe en krokodil. Voor lunchbuffetten bieden we allerlei soorten vleeswaren van moormann aan, zoals verschillende plakken vlees en carpaccio’s. Doorgaans vraagt de klant echter om gevogelte of om rookvlees. Sinds kort stijgt ook de vraag naar biologische buffetten. Tot op deze dag ontvangen we veel positieve feedback over onze buffetten, maar in het speciaal ook over het vlees. Dat is natuurlijk goed om te horen! Dit maakt ons dan ook een tevreden afnemer.

Biologische specialiteiten meer in trek

Afgelopen jaren ben ik meer biologische producten gaan eten, omdat ik
het belangrijk vind dat er aandacht wordt besteed aan het milieu en het
welzijn van dieren. Gelukkig zijn er tegenwoordig ontzettend veel
plekken waar je voor biologische specialiteiten terecht kunt. Zelf in
het kleine dorp waar ik woon is een biologische slager! Kortgeleden merkte ik op dat ook in het assortiment van moormann biologisch vlees is opgenomen. Ik nam contact op met hen om te informeren welke biologische specialiteiten er allemaal leverbaar zijn. De volgende producten konden als biologisch vlees geleverd worden:

  • Biologisch gerookte kippaal
  • Biologisch gekookte kippaal met tuinkruiden
  • Biologische warm gerookte kipfilet
  • Biologische warm gerookte kip
  • Biologische warm gerookte kalkoenfilet
  • Biologische warm gerookte eendenfilet

Behalve bovenstaand biologisch vlees was er ook een mogelijkheid om een zogeheten ‘custom made’ product te ontvangen. Ik was erg benieuwd of dit ook iets voor ons zou zijn. We stelden zelf een buffet samen met biologische vlees specialiteiten en konden in overleg met moormann er voor zorgen dat dit vlees speciaal voor ons gemaakt zou worden. Omdat wij een van de weinige cateringservices zijn welke nu ook biologische buffetten aanbiedt, kunnen wij hier ook goed reclame voor maken. Wij hebben nu maandelijks buffetten met moormanns’ biologische specialiteiten, omdat het ook bij klanten steeds meer in trek is.

Hoe hangen duurzaamheid en de vraag naar biologische specialiteiten samen?

Al jaren is duurzaamheid een onderwerp dat steeds belangrijker wordt: Meer aandacht voor de natuur en het duurzaam gebruik van producten. Met duurzaamheid in het achterhoofd verwacht ik dat de vraag naar biologische specialiteiten, dus ook biologisch vlees, aanzienlijk zal groeien. In dat geval zal het aanbod van biologische buffetten dat wij aanbieden dan ook steeds populairder zal worden. Ik verwacht dat binnen een aantal jaren meer dan de helft van de afname van ons cateringbedrijf biologisch is.