Wanneer je een willekeurig studentenhuis binnenloopt kun je veel aantreffen. Vieze pannen in de gootsteen, een smerige badkamer, een uitgewoonde bank, noem het allemaal maar op. Wat je echter niet vaak tegenkomt, is een wespennest. Laat dat nou precies datgene zijn waar mijn huisgenoten en ik vorige zomer last van hadden. Het kwam zover dat we wespenbestrijding hebben ingeschakeld om de wespen te verdrijven. Eerst even wat voorgeschiedenis: we wonen in een relatief oud pand in een buitenwijk van Utrecht dat nodig toe is aan vernieuwing. De huisbaas heeft echter geen zin om het pand aan te pakken, omdat hij bezig is met andere panden die hij in zijn bezit heeft. We wonen er verder prima, maar op een warme dag in juli vloog er plotseling een wesp door de woonkamer. Kan gebeuren natuurlijk, dus netjes gevangen en naar buiten gebracht. Een paar dagen later zagen we er echter ineens twee. Nu begon het natuurlijk een beetje verdacht! We hebben daarna een aantal stappen ondernomen om het probleem op te lossen:

Om te beginnen zijn we op zoek gegaan naar het probleem. We dachten eigenlijk dat het om een nest in de buurt ging; we stonden geen moment stil bij de mogelijkheid dat het nest zich in huis zou bevinden. Nadat we de wespen een tijdje gevolgd waren troffen we het nest aan, genesteld in het dak. Dat was natuurlijk even schrikken, we hadden geen idee wat we moesten doen! Natuurlijk schiet door je hoofd dat je kunt kijken naar wespenbestrijding, maar je wilt het probleem eerst zelf proberen op te lossen. Een huisgenoot pakte een pan en probeerde het nest van het plafond te halen. Dat kwam hem duur te staan: toen hij in de buurt kwam werden de wespen agressief en vielen ze hem aan. Dit is dus zeker niet aan te bevelen! Daarna zijn we al snel gaan nadenken over professionele wespenbestrijding.   

Wespenbestrijding: lokale kennis

Je moet dan op zoek naar een geschikt bedrijf, het liefst natuurlijk in de buurt. Toen we gingen zoeken naar wespenbestrijding kwamen er een heleboel hits naar voren, dus we hadden heel veel keuze. We hebben uiteindelijk gekozen maar een lokaal bedrijf, dat naar voren kwam via Beestjes Kwijt. Dit is een bedrijf dat samenwerkt met heel veel lokale experts om ongedierte te bestrijden. Ze hebben een apart gedeelte van de site ingericht voor wespenbestrijding, dus we waren snel overtuigd van hun professionaliteit. Via hun netwerk hadden we snel een geschikte partner gevonden. Het team bestond uit twee man die over de vloer kwamen. Ze keken ons streng aan toen we vertelden dat we zelf al iets hadden geprobeerd, dus hebben we ze verder laten begaan. Ik moet zeggen dat ze zeer zorgvuldig te werk gingen. Met speciaal gereedschap hadden ze de wespen binnen mum van tijd uitgeschakeld. Daarna werd het nest netjes weggehaald. Deze mensen waren al jaren actief op het gebied van wespenbestrijding, ze wisten precies wat ze moesten doen.

Doelgerichte oplossing tegen wespen

Heb jij ook last van wespen in huis? Surf dan eens naar wespennestverwijderen.com. Op deze site vind je meer informatie over wespenbestrijding en lees je snel ook wat je zelf kunt doen tot de professionals arriveren. Probeer het nest nooit zelf weg te halen, dat leidt enkel tot problemen. De kosten van de oplossing vielen uiteindelijk reuze mee. Onze huisbaas heeft dit uiteindelijk betaald, maar dit hadden we zelf ook prima kunnen doen. Klik snel op de link en bel naar het opgegeven telefoonnummer!