Het internet staat deze dagen vol met afvaltips van mensen die denken er verstand van te hebben. Het verliezen van gewicht is echter complex en dient te worden gedaan met veel voorzichtigheid. Het gaat immers om je lichaam, dat je natuurlijk nooit geweld aan wil doen. Daarom schrijf ik in dit artikel over en aantal afvaltips, die u ter harte kunt nemen. Let wel op: voor iedereen kan het afvallen een ander proces zijn en niemand is precies hetzelfde. Kijk daarom altijd goed naar jouw situatie, jouw lichaam en naar wat jij nodig hebt. Het is echter wel belangrijk om wat betreft voeding, bewegen et cetera de goede informatie tot je te nemen. Het is belangrijk te weten welke afvaltips kloppen en welke niet, maar nog belangrijker is waarom ze kloppen en waarom niet. Daardoor weet u beter wat u binnen krijgt, wat beweging voor u kan doen en waarom bepaalde voedingsstoffen juist goed of minder goed voor u zijn. Investeer dus ook in een stukje kennis! Daarbij kan Suzanne Jacobs van Jacobs professional u goed helpen. Neem eens een kijkje op haar site: https://jacobsprofessional.nl/. Daar kunt u vast wat meer lezen over haar werkwijze en over wie zij is. Wellicht kan zij u helpen met afvaltips, maar ook met verantwoord eten en bewegen. 

Afvaltips die voor de meeste mensen lijken te werken

Het is zo dat er veel verschillende theorieën bestaan wat betreft het verliezen van gewicht en dat vooral vrouwen vaak op zoek zijn naar afvaltips of tips om strakker in hun vel te komen zitten. Natuurlijk is sowieso ieder lichaam mooi! Maar een beetje letten op het gewicht en de lijn is in tijden van veel zitten, weinig bewegen en veel verleidingen best een goede zaak. Een aantal afvaltips die voor de meeste mensen gelden: 

  • Eet regelmatig
  • Weet wat je eet
  • Eet gevarieerd
  • Beweeg regelmatig
  • Eet weinig suiker, veel fruit en groente

Het klinkt natuurlijk allemaal reuze makkelijk, maar dat is het helemaal niet. Daarom kunnen de meeste mensen zich goed voorstellen dat je er een coach of een dietist bij in de hand neemt, om je een beetje bij te brengen en je ook te ondersteunen tijdens het proces. Deze mensen werken niet zozeer met afvaltips, maar gaan ook vooral kijken naar wat werkt voor jou! En dat is wat je nodig hebt: een persoonlijk plan van aanpak. De kans van slagen is dan vele malen groter dan dat je zomaar begint aan een willekeurig crashdieet, waarvan de resultaten vaak maar van korte duur zijn. 

Afvallen onder begeleiding van Jacob’s professionals

Suzanne is erop gebrand om u lekker in uw vel te laten zitten. Daarbij kan ze iedereen persoonlijk advies geven; u kunt contact met haar opnemen via haar website en het contactformulier op de website. Ze zit gevestigd in ’s Hertogenbosch, maar geeft ook regelmatig voedingsadvies of afvaltips aan mensen die niet in de buurt wonen. Neem gewoon eens een kijkje op haar website, neem telefonisch contact op of vul het contactformulier in. Er is vaak meer mogelijk dan u denkt en de eerste stap zetten is het aller belangrijkst! Veel succes! 

Categorieën: Mens en gezondheid