Onlangs heb ik een medewerker van mijn bedrijf bij mij op kantoor geroepen omdat ik het met hem wilde hebben over zijn prestaties op het werk, of eigenlijk over het uitblijven daarvan. Deze medewerker heb ik twee jaar geleden aangenomen en ik merkte al heel snel dat hij met de pet naar zijn werk gooide. Dat was heel vervelend voor mij om te merken omdat ik hem namelijk een vast contract had aangeboden. Dat was uitermate vervelend want wanneer je iemand een vast contract geeft, is het heel moeilijk om van deze persoon af te komen. Ik ben daarom gaan kijken naar mogelijkheden om deze persoon aan de kant te zetten. Ik heb toen besloten dat het beter zou zijn om hem niet te ontslaan, maar om samen naar een oplossing te gaan kijken. Ik heb toen op het internet uitgezocht hoe ik van hem af kon komen en ik heb toen gekeken dat je een beeindigingsovereenkomst kunt opstellen. Met een beeindigingsovereenkomst kun je zorgen dat je het conflict dat er speelt op een goede manier kunt beëindigen. Vandaar dat een dergelijke overeenkomst ook een beeindigingsovereenkomst heet. Ik heb daarom gekeken waar ik moest zijn om meer over een dergelijke beeindigingsovereenkomst te lezen en ik heb toen gezien dat ik het beste een keer naar de site van vaststellingsovereenkomst.nl kon gaan kijken. Deze site heeft namelijk heel veel mogelijkheden en ik last ook dat heel veel mensen deze site aanraadden omdat je hier klaarblijkelijk heel goed werd voorgelicht over de mogelijkheden omtrent een beeindigingsovereenkomst. Ik heb de pagina daarom ook met veel interesse doorgenomen en het was mij toen al snel duidelijk dat ik hier heel interessante mogelijkheden kon vinden. Ik heb toen gekeken hoe ik het beste een beeindigingsovereenkomst kon afsluiten en ik heb toen gezien dat het niet per se heel moeilijk hoefde te zijn om te zorgen dat ik op een goede manier van mijn werknemer af kon komen. Hij was namelijk herhaaldelijk in gebreke gebleven en daar had ik bewijzen van. Het was dus niet dat ik hem zonder reden aan de kant wilde zetten.

Ik las hier alles over de beeidiginsovereenkomst

Ik heb uiteindelijk gekeken hoe ik een goede beeindigingsovereenkomst op kon stellen en ook waar ik op moest letten om er voor te zorgen dat ik mijzelf niet in de problemen zou brengen. Ik heb toen de betreffende medewerker uitgenodigd om een keer te komen praten en hij had ook wel door dat het zo niet langer kon. Uiteraard zag hij een beeindigingsovereenkomst wel zitten en hij is hier uiteindelijk mee akkoord gegaan. Daar was ik blij om want anders had het kunnen uitlopen op een langslepend conflict.

Deze site is heel nuttig

Ik ben blij dat ik de site vaststellingsovereenkomst.nl gevonden heb omdat:

  • Je hier heel veel waardevolle informatie krijgt gepresenteerd
  • Je hier kunt zien wat de mogelijkheden zijn om grote conflicten te voorkomen
  • Deze site regelmatig wordt voorzien van actuele nieuwtjes en dergelijke

Meer weten? Kijk dan ook nog even op de site van vaststellingsovereenkomst.nl. U zult zien dat u hier heel veel informatie kunt vinden.