Bewustzijn is een raar fenomeen. Hoewel de wetenschap enorme stappen heeft gemaakt op het gebied van onze hersenen en gedrag, zijn neurowetenschappers en filosofen nog altijd niet in staat om bewustzijn helder te duiden en/of verklaren. Volgens sommigen is het een apart fenomeen dat losstaat van onze hersenen en volgens anderen is het niet veel meer dan een epifenomeen dat als het ware als een soort bijzaak opereert dankzij onze hersenen. Wat de wetenschap hier ook over te zeggen heeft of juist niet, in de volksmond is het vrij duidelijk wat we bedoelen met bewustzijn. Het betekent niets meer en niet minder dan je bewust zijn van het feit dat je leeft en dat je actief bent in een wereld. Maar de mate van dit bewustzijn kan groter of kleiner zijn en het is juist goed om via Beyond Mindfulness in Amsterdam een poging te ondernemen om je bewustzijn te vergroten. Je kunt als het ware slapend door het leven bewegen. Een slaapwandelaar functioneert op zich immers prima. De persoon in kwestie weet zijn lichaam prima te beheersen en dan zo het huis doorlopen, de koelkast openen, een broodje smeren, et cetera. Maar de slaapwandelaar is zich niet bewust van zijn activiteiten. Als hij of zij de volgende dag wakker wordt, dan is de kans groot dat hij/zij zich niets van zijn nachtelijke escapades kan herinneren. Dit is een extreem voorbeeld, maar het is niet ver van de manier waarop de meeste mensen door het leven gaan. De dagelijkse routines zorgen ervoor dat we meer en meer op de automatische piloot kunnen vertrouwen. We hoeven ons bewustzijn nauwelijks te activeren en daardoor leven we ook op een minder authentieke manier. We zijn door sleur en routine veel minder in staat om het moment zelf te waarderen en om in het hier en nu te leven. Juist omdat het hier en nu elke dag hetzelfde is of lijkt te zijn. Maar dat is natuurlijk niet zo. Dankzij mindfulness in Amsterdam kun je leren om weer met een bewuste blik naar je leven te kijken en naar jouw plek in het bestaan. Het is immers niet prettig als je langzaam maar zeker helemaal wegzinkt in het alledaagse. Soms is het wel prettig, want het is een afleiding die je helpt om de dagen te trotseren, maar het moet niet te lang duren. Je valt al snel in slaap en voor je het weet beweeg je al slaapwandelend door het leven. Dat is zonde, want je leeft in principe maar 1 keer en als je in al die tijd niet ‘wakker’ bent, dan mis ja alles. Alsof je een film kijkt en halverwege in slaap valt.

Mindfulness in Amsterdam via beyondmindfulness.nl

Mindfulness in Amsterdam is er in verschillende soorten en maten. BeyondMindfulness.nl in Amsterdam gaat net weer een stapje verder en is ook geschikt voor mensen die al de nodige training hebben ondergaan. Er zijn immers verschillende niveaus van bewustzijn. 

Kijk voor meer informatie op de site

Als je nieuwsgierig bent naar mindfulness in Amsterdam, dan kun je op de site in ieder geval alvast de nodige informatie lezen. Zo lees je al snel meer over de kernelementen van mindfulness in Amsterdam zoals: 

  • Terugkeren naar de kern
  • Hogere concentratie
  • Minder stress